"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Στην υπηρεσία του πολιτισμού το Γαρδίκι – Ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η προβολή της στον παγκόσμιο ιστό 

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σεβόμενοι τη μνήμη και την παράδοση και με τη σκέψη ότι όλα αυτά δε πρέπει να χαθούν, οι Γαρδικιώτες προχωρούν  στην ψηφιοποίηση και οπτικοακουστική καταγραφή της κληρονομιάς του χωριού τους.

Την ψηφιοποίηση του πολιτισμικού αποθέματος του χωριού και την προβολή στον παγκόσμιο ιστό  προγραμματίζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευεργετικού Συλλόγου Γαρδικίου “ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ” .

Το υλικό θα είναι τόσο φωτογραφίες, βίντεο και ηχητικά αποσπάσματα, όσο και γραπτά κείμενα που αφορούν την ιστορία του χωριού αλλά και τη σημερινή του ζωή.

Μέσω των νέων τεχνολογιών το Δ.Σ. αποσκοπεί  στην διατήρησή της πολιτιστικής κληρονομιάς  σε κατάσταση αναλλοίωτη στο χρόνο και προσβάσιμη από παντού και από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος κ. Τζένη Σγούρου ” θέλουμε να  κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη και να δώσουμε την ευκαιρία στις επόμενες γενιές του χωριού μας να βρουν εύκολα το ανάλογο υλικό”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης