"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23 C
Trikala

Στηρίζουμε το Brexit

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στηρίζουμε το Brexit από τη σκοπιά της τάξης μας

– αγωνιζόμαστε για τη διάλυση της Ε.Ε.

 

Η ψηφοφορία της 23ης Ιουνίου για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ε.Ε., είναι προϊόν της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης που ξέσπασε το 2007 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, η οποία οδηγεί σε όξυνση όλους τους ανταγωνισμούς, τόσο ανάμεσα στις διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, όσο και ανάμεσα σε διαφορετικές μερίδες της κυρίαρχης τάξης. Η σύγκρουση για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, παρουσιάζεται από τα αστικά ΜΜΕ αλλά και από μερίδα αριστερών  διανοούμενων σαν σύγκρουση ανάμεσα σε μερίδες των βρετανών κεφαλαιοκρατών, οπτική που αποδίδει μόνο μικρό μέρος της πραγματικότητας. Συμφέρον από την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. και την πλήρη διάλυσή της Ε.Ε., έχει κυρίως η Βρετανική εργατική τάξη, όπως και η εργατική τάξη όλων των ευρωπαϊκών χωρών. Κι αυτό γιατί οι ίδιες οι συνθήκες της ένωσης, ορίζουν την διαρκή λιτότητα ως τον μόνο αποδεκτό τρόπο άσκησης πολιτικής εντός ΕΕ.

Το ενδεχόμενο να νικήσει η πλευρά της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε., θα αποτελέσει ένα συντριπτικό χτύπημα στην Ε.Ε., τις φιλό-ΕΕ πολιτικές δυνάμεις και την διαρκή και μόνιμη λιτότητα σε όλη την Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί έναν αντιδραστικό μηχανισμό περιφρούρησης της ιδιωτικής ιδιοκτησίας, των μέσων παραγωγής και του χρηματιστικού κεφαλαίου, ενίσχυσης των κερδών των ευρωπαίων κεφαλαιοκρατών και προστασίας των προνομίων των αστικών τάξεων πανευρωπαϊκά, οργάνωσης της επίθεσης ενάντια στον κοινό αντίπαλο των ευρωπαίων κεφαλαιοκρατών, την εργατική τάξη. Δεν μεταρρυθμίζεται, ούτε αλλάζει. Η μοναδική προοπτική προς το συμφέρον των εργαζομένων και των λαών, είναι η διάλυση αυτής της αντιδραστικής ιμπεριαλιστικής συμμαχίας.

Η νίκη του Brexit στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση. 

 

Λαϊκή Ενότητα – Πλατφόρμα «Η Εργατική Απάντηση στην κρίση και το μνημονιακό καθεστώς»

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης