"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.4 C
Trikala

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Γιάννης Ραγκούσης: Η αλήθεια για το σπίτι μου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση ο Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις για το δημοσίευμα που κάνει λόγο για δική του βίλα στην Πάρο και για το δάνειο που έλαβε.  

Ο Γιάννης Ραγκούσης κάνει, ακόμη, λόγο για «φθηνούς αντιπερισπασμούς» από την κυβέρνηση, επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα θέμα που έχει βρεθεί αρκετές φορές στην επικαιρότητα, ενώ προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας, αλλά και μελών της Ν.Δ. που ενστερνίστηκαν το ρεπορτάζ.ADVERTISING

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει ότι πρόκειται για «κύκνειο άσμα της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης» και δίνει αναλυτική περιγραφή της διαδικασίας δανείου.

Αναλυτικά

«Φθηνοί αντιπερισπασμοί από την κυβέρνηση των υπέρογκων και σκοτεινών, ατομικών δανείων των μελών της – Η αλήθεια για το σπίτι μου και προσφυγή στη Δικαιοσύνη»

Έτσι λοιπόν αποφάσισε να ξεκινήσει τον δήθεν «μη τοξικό» προεκλογικό της αγώνα η ΝΔ.

Η κυβέρνηση με τα 12 εκ.ευρώ ατομικά δάνεια Πρωθυπουργού και Υπουργών, καθώς και με τις σκοτεινές ατομικές ρυθμίσεις αυτών των δανείων, χτύπησε λάθος πόρτα.

Με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Political», καθώς και η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, το μόνο που αποδεικνύουν, είναι απλώς την απελπισία τους.

Φθηνοί αντιπερισπασμοί. Αποτυχημένοι συμψηφισμοί.

Επιχειρούν να επαναφέρουν για πολλοστή φορά ένα θέμα, το οποίο έχει ήδη δει τόσες πολλές φορές το φως της δημοσιότητας.

Αυτή η προσπάθεια, η οποία αποτελεί το κύκνειο άσμα της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης, δεν θα μείνει αναπάντητη.

►Άμεσα θα κοινοποιηθεί στην εν λόγω εφημερίδα Εξώδικη Δήλωσή μου, με την οποία θα ζητείται η άμεση αποκατάσταση της αλήθειας.

Σε διαφορετική περίπτωση-όπως έπραξα ξανά στο παρελθόν για το ίδιο θέμα-τον λόγο θα έχουν τα Δικαστήρια.

Το ίδιο βεβαίως, θα ισχύσει και για όλους τους συκοφάντες, μέλη της ΝΔ.

Προς ενημέρωση των πολιτών η αλήθεια είναι η εξής:

► Το ακίνητο αυτό βρίσκεται σε ορεινό μη τουριστικό χωριό του τόπου καταγωγής μου και ανήκει κατά 50% σε εμένα και 50% στην μητέρα των 3 παιδιών μου. Μόνον μέρος αυτού ανεγέρθηκε με δάνειο από τον ΟΕΚ.

Το δάνειο αυτό δεν το έλαβα εγώ αλλά η πρώην σύζυγός μου.

Το έλαβε το 2007, επί της τότε Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Το δάνειο αυτό βάση του Νόμου, χορηγούνταν χωρίς κανένα απολύτως εισοδηματικό κριτήριο σε τρίτεκνους – δικαιούχους του ΟΕΚ ως κίνητρο για την άσκηση της δημογραφικής πολιτικής της χώρας.

Επρόκειτο δε, για συγκεκριμένο δάνειο που μπορούσαν να λάβουν όλοι οι δικαιούχοι και άρα όποιος το ελάμβανε, δεν το στερούσε από κάποιον άλλο.

► Το ως άνω δάνειο εξοφλήθηκε με εφάπαξ καταβολή του υπολειπόμενου ποσού (αντί της άτοκης 25ετους αποπληρωμής του) όπως προβλεπόταν στο σχετικό Νόμο για όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους των προαναφερόμενων δανείων. Δηλαδή, δεν υπήρξε καμία απολύτως ατομική ρύθμισή του, όπως τα κυβερνητικά στελέχη έχουν μάθει να γίνεται σε δικά τους δάνεια.

► Από το 2014, το εν λόγω ακίνητο τους χειμερινούς μήνες αποτελεί τη μόνιμη οικογενειακή κατοικία μου, ενώ τους τουριστικούς μήνες ενοικιάζω αυτό για βιοποριστικούς λόγους και για να μεγαλώνω με αξιοπρέπεια τα παιδιά μου.

Δεν είμαστε ίδιοι.

Εγώ δεν διαθέτω «αδιευκρίνιστες» καταθέσεις ή εξωχώριες (offshore) εταιρείες, όπως Υπουργοί και στελέχη της απερχόμενης κυβέρνησης.

► Όλα τα ποσά που εισπράττω από την ολιγόμηνη ενοικίαση της οικίας μου εισρέουν αποκλειστικά στους δηλωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς μου και δηλώνονται όπως η κείμενη νομοθεσία προβλέπει, στην δήλωση του Ε3 μου, μέχρι το τελευταίο Ευρώ!

Τέλος και για να μην ματαιοπονούν, η κατασυκοφάντησή μου με χυδαία ψέμματα δεν με τρομάζει και δεν θα με ανακόψει στην άσκηση των καθηκόντων μου ως Τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και στην αποκάλυψη των πραγματικών περιπτώσεων κυβερνητικής διαφθοράς.


Απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή Γιάννη Ραγκούση ζητά η Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, το κόμμα της Πειραιώς ρωτά:

  • Ο κ. Ραγκούσης δηλώνει ότι το εν λόγω οίκημα είναι μόνιμη κατοικία και από την άλλη την ίδια στιγμή ισχυρίζεται ότι με αυτό το εισόδημα ζει αξιοπρεπώς τα παιδιά του. Τελικά, είναι μόνιμη κατοικία ή το αξιοποιεί εμπορικά;
  • Πόσα εισπράττει από την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου;
  • Πού και πώς εμφανίζονται τα εν λόγω έσοδα στο πόθεν έσχες του;

«Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι να αξιοποιεί ο κ. Ραγκούσης πόρους που προορίζονται για αδύναμους συμπολίτες μας, προκειμένου να χτίσει βίλα την οποία εκμεταλλεύεται οικονομικά ως υπερπολυτελές τουριστικό κατάλυμα;» σημειώνει η Ν.Δ και αναμένει τις απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ραγκούση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης