"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.4 C
Trikala

Στη Δικαιοσύνη το Οικονομικό Επιμελητήριο κατά της τροπολογίας για τα κολέγια

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η κεντρική διοίκηση και η συνέλευση των αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αντιδρούν στην αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, για τη διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων και ισοδυναμίας ξένων τίτλων σπουδών με τα ελληνικά πτυχία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, αποφάσισαν:

1.Να προσφύγουν νομικά ενώπιον κάθε δικαστικής αρχής ώστε να ακυρωθεί εν τοις πράγμασι η νομοθετική ρύθμιση και να μην προχωρήσει η εγγραφή αποφοίτων με τη συγκεκριμένη διάτρητη διαδικασία.about:blank

2.Να πορευθούν σε κοινή δράση με τους άλλους επιστημονικούς φορείς για την ανατροπή της ρύθμισης και την κατάθεση κοινής πρότασης για μια νέα ποιοτική και αδιάβλητη διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων.

3.Να συντονίσουν τη δράση του φορέα με τα οικονομικά πανεπιστήμια και πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας.

4.Να ενημερώσουν με επάρκεια και ακρίβεια την κοινή γνώμη και τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου για τους ψευδείς ισχυρισμούς της υπουργού ότι πρόκειται για οδηγία της ΕΕ.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος «ζητά την άμεση κατάργηση από την κυβέρνηση της επίμαχης νομοθετικής ρύθμισης, η οποία κατατέθηκε από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εν κρυπτώ χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος με τους επιστημονικούς φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα» καταλήγει η ανακοίνωση του επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι του Τεχνικού, του Οικονομικού, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου καθώς και Επαγγελματικοί Σύλλογοι Αρχιτεκτόνων και άλλων διπλωματούχων σε ειδικότητες κυρίως 5ετών σπουδών έχουν ήδη προβεί σε διαβήματα διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης