"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Στη Θεσσαλία η Ευρωπαία Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Mixalakis

Διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλία πραγματοποιεί η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής κ. Κορίνα Κρέτσου.Την κ. Κρέτσου υποδέχθηκαν στην περιοχή της Καρδίτσας, στη γέφυρα Κοράκου, οι αντιπεριφερειάρχες Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Την Ευρωπαία αξιωματούχο συνόδευαν η διευθύντρια της γενικής διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής κ. Σαρλίνα Βίτσεβα και στελέχη του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.Η γέφυρα Κοράκου η οποία σήμερα είναι κατεστραμμένη, υπήρξε στο παρελθόν το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων. Η ιστορική σημασία του δε, είναι σημαντική και για το λόγο αυτό υπάρχει επιθυμία ανακατασκευής της με πρωτοβουλία των Περιφερειών Θεσσαλίας και Ηπείρου η οποία στοχεύει να συμβολίσει την ένωση των λαών.Αργότερα στην Επίτροπο παρατέθηκε γεύμα στην περιοχή του Αχελώου από τοπικούς φορείς.
Mixalakis
Στην κ. Κρέτσου δόθηκε ενημερωτικό υλικό από τα στελέχη της Περιφέρειας για τα έργα του Αχελώου, ενώ η επίσκεψη συνεχίστηκε στα Μετέωρα όπου και την υποδέχθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Τσίγκας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Μπουτίνας και η Έφορος Αρχαιοτήτων Τρικάλων κ. Κρυσταλλία Μαντζανά.

Ο κ. Μιχαλάκης παρουσίασε στην Επίτροπο τα έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί στην περιοχή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έγινε επίσης επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου και στο παρεκκλήσι εντός αυτής, του Αγίου Χαραλάμπους εκ Βλαχίας.Η κ. Κρέτσου δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για την περιοχή και ειδικά για τα Μετέωρα, αναχωρώντας με τις καλύτερες των εντυπώσεων για τη Λάρισα. Η επιστροφή έγινε μέσω οδικών αξόνων που χρηματοδοτήθηκαν από το Γ’ ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ, τους δρόμους Καλαμπάκας – Τρικάλων και Τρικάλων – Λάρισας.

Theatro
Η επίσκεψη της κ. Κρέτσου στη Θεσσαλία συνεχίσθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Λάρισα, με ξενάγηση από την περιφέρεια Θεσσαλίας στο Α’ Αρχαίο Θέατρο της πόλης στις 9.30 το πρωί, στην οποία έχει προσκληθεί και ο δήμος Λαρισαίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης