"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12 C
Trikala

Στη Λάρισα παρουσιάζεται το Σάββατο το Αθλητικό Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί η εκδήλωση της πρώτης παρουσίασης του Αθλητικού Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα αυτό το Σάββατο 18 Οκτωβρίου και ώρα 11 το πρωί στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, αλλά και το πρόγραμμα που θα έχει αύριο Παρασκευή η αντιπροσωπεία του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ που θα έλθει από την Αθήνα, παρουσίασαν στα τοπικά ΜΜΕ ο συντονιστής του Τμήματος Αθλητισμού & ΦΑ του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Γιώργος Κωσταρόπουλος και το μέλος Γιώργος Βαϊόπουλος.

Όπως τόνισαν, το ότι έχει επιλεγεί η Λάρισα δεν είναι τυχαίο καθώς η Αθλητική Ιστορία της πόλης είναι αρκετά μεγάλη σε πολλά και διαφορετικά αθλήματα αλλά και επειδή η νέα Δημοτική Αρχή έχει σηματοδοτήσει μια διαφορετική άποψη για τον αθλητισμό. Κάλεσαν δε όλους τους φορείς που εμπλέκονται στο αθλητικό γίγνεσθαι άλλα και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν σε μια εκδήλωση που κατά πρώτο λόγο άφορα αυτούς.

Αναφορικά με το πρόγραμμα, επεσήμαναν ότι αυτό «έχουν μελετήσει και επεξεργαστεί με κάθε λεπτομέρεια διαφορετικές επιστημονικές και αθλητικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, με στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από όλη την Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια.

Βασικός άξονάς του είναι μια διαφορετική φιλοσοφία για το πώς πρέπει να δομηθεί ο αθλητισμός στην χώρα μας καθώς το επίκεντρό του δεν είναι το κέρδος αλλά ο πολίτης ανεξάρτητα από ηλικία, ικανότητα, φύλο, οικονομική, κοινωνική ή πολιτισμική διαφοροποίηση. Επίσης η μαζικότητα, η σύνδεση του με πολιτιστικά και άλλα γεγονότα είναι κάτι που δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα σε μια άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα των πολιτών και των ανθρώπων της.

Στην εκδήλωση του Σαββάτου, με κύριους ομιλητές το συντονιστή του Τμήματος Αθλητισμού και ΦΑ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνο του Προγράμματος Τζούλιο Συναδινός, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τα μέλη του Τμήματος Τάσο Μπουντίνο και Γιάννη Δρίβα (υπεύθυνο για τις υποδομές), θα παρουσιαστούν οι άξονες του προγράμματος, που στηρίζεται σε 3 πυλώνες: Φυσική Αγωγή/Εκπαίδευση και Σχολικός Αθλητισμός, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Μαζικός Αθλητισμός και Αθλητισμός για Όλους και, τέλος, Σωματειακός και Ερασιτεχνικός Αθλητισμός. Κατά την παρουσίαση θα αναλυθούν τόσο οι άξονες χρηματοδότησης του όλου εγχειρήματος, όσο και η θεσμική λειτουργία που θα διέπει το νέο αθλητικό μοντέλο που είναι όραμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κωσταρόπουλος εξέφρασε επίσης την αντίθεση του Τμ. Αθλητισμού & ΦΑ του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στην απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας να εφαρμόσει «χαράτσι» σε όλους τους συλλόγους και σωματεία που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ (με τελευταία την επιβολή μηνιαίου μισθώματος 150 ευρώ στα σωματεία ενόργανης γυμναστικής), στηλιτεύοντας την εφαρμοζόμενη από τη ΔΕ πολιτική που πρεσβεύει τη μετακύληση του κόστους άθλησης στους συλλόγους και τα σωματεία, με τελικούς αποδέκτες τους γονείς των αθλουμένων.

Το αυριανό πρόγραμμα της αντιπροσωπείας του Τμ. Αθλητισμού και ΦΑ του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ακόλουθο:

  • 11πμ: Συνάντηση με της ΔΕ του ΕΑΚ Λάρισας στο Κλειστό της Νεάπολης

  • 12μμ: Συνάντηση με το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη και τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Αλέξανδρο Μπατζανούλη, όπου θα εξεταστούν ζητήματα που αφορούν την ΤΑ και το μαζικό αθλητισμό, καθώς και ζητήματα υποδομών της πόλης

  • 13.15μμ: Συνάντηση με το δήμαρχο Τυρνάβου κ. Π. Σαρχώση και τον αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού αντιδήμαρχο κ. Κ. Κουλιό, σχετικά με τις υποδομές σε έναν από τους μεγαλύτερους περιφερειακούς δήμους του ν. Λάρισας.

Η περιοδεία θα κλείσει με επίσκεψη της αντιπροσωπείας στο Νέο Κολυμβητήριο της πόλης, η αρμοδιότητα του οποίου θα περάσει στην αρμοδιότητα της Δημοτικής Αρχής.

Το Γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης