"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19 C
Trikala

Στη μάχη με τις φλόγες ο Νόμος Κοζάνης – Δύσκολη η κατάσταση στα Γρεβενά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Νόμος της Κοζάνης τις τελευταίες ημέρες δίνει τη δική της μάχη με τις φλόγες από την Κυριακή 1 Αυγούστου που ξέσπασαν οι πρώτες πυρκαγιές.

Οι πυροσβέστες, δίνουν μια κυριολεκτική μάχη με τις φλόγες, ενώ σε όλες τις πυρκαγιές συνδράμουν μηχανήματα ΟΤΑ, δυνάμεις του στρατού και εθελοντές, ενώ στα πύρινα μέτωπα βρίσκονται και Αστυνομικές δυνάμεις για οτιδήποτε χρειαστεί.

Πεντάλοφος Κοζάνης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στον Πεντάλοφο Κοζάνης. Η φωτιά ξεκίνησε την Κυριακή 1 Αυγούστου ενώ μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι έχουν καεί πάνω από 300 στρέμματα δασικής έκτασης.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή Πυροσβεστική δύναμη με 17 υδροφόρα και 80 άντρες, ενώ δεν φαίνεται να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Ζωοδόχος Πηγή Κοζάνης

Ταυτόχρονα την Τρίτη 3 Αυγούστου, μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε στη Ζωοδόχο Πηγή Κοζάνης στο όρος Βέρμιο, ενώ η πυρκαγιά βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από Κοζάνη και Βέροια, προκειμένου να κρατήσουν τις εστίες και να μην επεκταθούν σε κατοικημένες περιοχές. Το πρωί της Πέμπτης, εστίες της φωτιάς αναζωπυρώθηκαν λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Η καμμένη έκταση υπολογίζεται σε περισσότερα από 4.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.
 

 
Γρεβενά

Ανησυχητική εικόνα έχει η φωτιά που έχει εκδηλωθεί από το Καρπερό Γρεβενών, όπου προληπτικά έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί του Ν. Γρεβενών, Νησί, Κέντρο, Αγαλαίοι, Δίπορο και Σαρακίνα.

Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ οι εστίες καίνε σε ένα μέτωπο συνολικού μήκους 30 χλμ. χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης. Στο σημείο βρίσκονται Πυροσβεστικές δυνάμεις των Γρεβενών και πεζοπόρο τμήμα της Περιφέρειας Κοζάνης. Σε όλα τα πύρινα μέτωπα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από αέρος με καναντέρ.

Σαραντάπορο

Σε επιφυλακή βρίσκονται και οι Πυροσβεστικές δυνάμεις στο Σαραντάπορο, που η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Αυγούστου, στα όρια του Νομού Κοζάνης- Λάρισας, όπου αρχικά στάλθηκαν δυνάμεις της Π.Υ Κοζάνης, ενώ μετέπειτα επιλήφθηκε η Π.Υ. Θεσσαλίας. Οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Για τις πυρκαγιές της Αττικής όπως δήλωσε ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Σωτήριος Κορέλας, θα πάνε ενισχύσεις από όλη την Ελλάδα, εκτός από τη Δυτική Μακεδονία. Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Μεγάλη προσοχή από τον κόσμο στις δραστηριότητες του. Αυτή τη στιγμή καίγεται όλη η Ελλάδα. Τόσες δυνάμεις, τόσες καταστροφές, τόση κούραση. Βρισκόμαστε στις πυρκαγιές από την Δευτέρα με απίστευτη αυτοθυσία, τουλάχιστον να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα».

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης