"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.6 C
Trikala

Στη φωλιά του κούκου, ή μάλλον: η εκδίκηση των repos*…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η, εν τοις πράγμασι, κατάσταση στη χώρα. Βρισκόμαστε 20 ημέρες πριν τις εκλογές και ουδείς αναφέρει τη λέξη. Το πρώτο κόμμα χαϊδεύει το νήμα και ο δεύτερος, ομού μετά του τρίτου, είναι κάτω από τα μισά της απόστασης.

Ο μεν πρώτος λοιπόν, κάνει τάχα μου περιοδείες και απαγγέλει βαρυσήμαντους λόγους, τύπου ‘’αρνάκι άσπρο και παχύ, τση μάνας το καμάρι’’, οι δε υπόλοιποι σφάζονται για το ποιος από τους δύο, θα φορολογήσει περισσότερο τα …μερίσματα** των πλουσίων,
όταν γίνουν …κυβέρνηση.

Με παρρησία τους προειδοποιώ, ότι εάν συνεχίσουν το στρατί, το 2033 θα βγάλει έκτακτο διάγγελμα ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, βουρκωμένος και σε άθλια κατάσταση, λέγοντας ‘’σας εκλιπαρώ, μην με ψηφίζετε άλλο, δεν αξίζω τέτοια …τιμωρία’’.

Τη βοηθεία της απλής λογικής, δύο τινά συμβαίνουν. Πρώτον, κάτι να περιείχε το …εμβόλιο, έστω εκ λάθους. Δεύτερον, οι λοιποί να είναι …αβανταδόροι*** του πρώτου. Για όσους αμφιβάλλουν για τις εξηγήσεις, ας πάνε έξω από τα κάγκελα των ‘’οίκων γαλήνης’’ της
περιοχής και ας αναφέρουν τα γεγονότα. Τους περιμένουν εκπλήξεις και … τούμπαλιν κατατάξεις.
Jim Riflevinegar.
*Το 1993 όλος ο προεκλογικός αγών, εξαντλήθηκε γύρω από την φορολόγηση των …repos. Η λεπτομέρεια: ούτε οι μεν, ούτε οι δε είχαν repos και το κυριότερο, δεν ήξεραν τι είναι. Διότι για να έχεις κάτι τέτοιο, πρέπει να είχες και πολλά, πάρα πολλά …φράγκα.

**Για να εμπεδώσεις τι είναι το μέρισμα, πρέπει να έχεις περάσει στην ΑΣΟΕΕ(με πάνω από 8) το μάθημα ‘’Λογιστική Εταιριών’’. Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι το μπέρδεψαν με το δια-μέρισμα. Οπότε σου λέει, ‘’να τους τουμπάρουμε τους παλιο-δια-μερισματούχους’’.

***’’Φύλαγαν στη γωνιά οι τσιλιαδόροι και σε δούλευαν οι αβανταδόροι’’…

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σύντροφε, σε ευχαριστώ για το κείμενο, που αποτελεί όαση της αλήθειας, μέσα στην έρημο της …(με αποτρέπει η ευγένεια μου να γράψω τη λέξη). Μία όμως παρατήρηση, σε έναν άψογο χειριστή της Ελληνικής Γλώσσας. Η λογιστική ”Εταιριών” που σε δίδαξε στην ΑΣΟΕΕ η ”μεγάλη” Έλλη Βασιλάτου -Θανοπούλου, γράφονταν στο βιβλίο της ως ”Εταιρειών”. Εσύ γιατί το αναφέρεις έτσι; Θα σε ”έβαζε” το …8, εάν το έγραφες;
    Θα με πεις: εδώ το χωριό καίγεται κλπ, κλπ.

    • Όντως το βιβλίο, που το έχω ακόμη, το αναφέρει( και σωστά) με -ει. Πρόκειται για το ουσιαστικοποιημένο θηλυκό του ”εταιρείος”. Σήμερα όλα τα συγγράμματα των οικονομικών σχολών το γράφουν (κακώς) με -ι. Με πήρε και εμένα η …μπάλα, παρασυρόμενος από τους νέους.Κακώς.
      Υ.Γ. Το μάθημα το πέρασα με 9. Διψήφιο δεν είδε ποτέ κανείς, από την ”σιδηρά κυρία” της Λογιστικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης