"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Στις 10 Μαΐου ανοίγει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και οι ακαδημίες!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι οι ακαδημίες και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θα ανοίξει μαζί με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, στις 10 Μαϊου.

Όταν ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, θα ανοίξει και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, σύμφωνα με τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού απάντησε σε ερώτημα που αφορούσε τις ακαδημίες όλων των αθλημάτων και συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: «Οι Ακαδημίες και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στο σύνολο του θα ανοίξει όταν επιστρέψουν οι μαθητές στα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα γυμνάσια».

Κατά συνέπεια, πιθανότατα στις 10 Μαΐου τα κολυμβητήρια, τα στάδια, τα γήπεδα και τα γυμναστήρια θα μπορούν να δεχθούν τους μικρούς αθλητές ξανά μετά από έξι ολόκληρους μήνες. Στα σχολεία υπάρχουν ήδη τα self test, στα οποία θα υποβάλλονται και τα παιδιά του δημοτικού.

Η Επιτροπή αποφάσισε τα εξής:


Tην εξέταση της επανέναρξης των Ακαδημιών μετά από τις 10/05/2021.

Tην εξέταση της επιστροφής των αθλητών ηλικιακών κατηγοριών στις προπονήσεις, για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια, μετά τις 10/05/2021.

Tη χρήση self-test στις ατομικές προπονήσεις, μόνο για τους υποψηφίους για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και τις στρατιωτικές σχολές.

Tη μη έγκριση της χρήσης αποκλειστικά του self-test στον αθλητισμό, σε αντικατάσταση του μοριακού και αντιγονικού ελέγχου, δεδομένου ότι αφορά δραστηριότητες υψηλού κινδύνου

Tην άμεση συγκρότηση υποεπιτροπής καθορισμού «υψηλού και χαμηλού κινδύνου αθλημάτων», καθώς και οδικού χάρτη επαναλειτουργίας των αθλητικών δραστηριοτήτων, που θα αποτελείται από τους κ. Τσιόδρα, Σαρόγλου, Χατζηγεωργίου, Παπαευαγγέλου και Σύψα και θα συνεργαστεί με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης