"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

Στις 10 Φεβρουαρίου η υποβολή των αιτήσεων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι οδηγίες και οι λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων δόθηκαν, χθες, από το Υπουργείο Παιδείας μέσω σχετικής εγκύκλιου, ενώ όπως έγινε γνωστό οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής από τις 10 Φεβρουαρίου έως και την 25 Φεβρουάριου, στο Λύκειο τους.
Να σημειωθεί ότι φέτος, τα υποδείγματα φέτος είναι τέσσερα (4), μόνο για όσους συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και όχι για τους υποψηφίους για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση). Το περιεχόμενο των τεσσάρων (4) Υποδειγμάτων των Αιτήσεων –Δηλώσεων κατά περίπτωση και ο τρόπος συμπλήρωσης και υποβολής τους, καθώς και τα στοιχεία, τα οποία συμπληρώνει κάθε κατηγορία υποψηφίων, αναφέρονται αναλυτικά στην εγκύκλιο.
Ωστόσο για κανένα λόγο δεν γίνεται δεκτή Αίτηση – Δήλωση εκπρόθεσμη ούτε διόρθωση αυτής που υποβλήθηκε εντός της προθεσμίας.
Τι προβλέπεται
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν την αίτηση τους και τη δήλωση τους ηλεκτρονικά στο Λύκειο.
Ο υποψήφιος μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, όπου αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, είτε από το Λύκειό του.
Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την Αίτηση – Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.
Υπόχρεοι για την υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης κατά περίπτωση είναι :
α) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) πουυποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση στο Λύκειο που φοιτούν χωρίς δικαιολογητικά.
Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν και το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας, καθώς επίσης και το μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», αν επιθυμούν να εξεταστούν σε αυτό Πανελλαδικά.
β) οι απόφοιτοι προηγουμένων ετών, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ και που υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση στο Λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΓΕΛ.
Μαζί με την Αίτηση – Δήλωση συνυποβάλλουν:
i) ευκρινές φωτοαντίγραφο του απολυτηρίου τους ή ισότιμου τίτλου άλλου σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στην περίπτωση που ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο Σχολείο συνυποβάλλεται βεβαίωση της οικείας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της Χώρας της οποίας το πρόγραμμα σπουδών ακολουθεί το συγκεκριμένο Σχολείο, από την οποία να προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος τίτλος δίνει τη δυνατότητα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια της Χώρας αυτής.
Στην περίπτωση που ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο Σχολείο που λειτουργεί στην Ελλάδα, εκτός των ανωτέρω, συνυποβάλλεται επιπλέον βεβαίωση της οικείας Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη νόμιμη λειτουργία του Σχολείου αυτού στην Ελλάδα,
ii) την πρωτότυπη «ΒΕΒΑΙΩΣΗ» πρόσβασης που κατέχουν από προηγούμενο έτος.
Αν δεν είναι κάτοχοι «ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ» πρόσβασης, υποβάλλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση.
γ) οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) και που υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση, χωρίς δικαιολογητικά, στο σχολείο τους.
δ) οι απόφοιτοι– κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ προηγουμένων ετών, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση, στο ΕΠΑΛ αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΕΠΑΛ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης