"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Στις 11 και 12 Οκτωβρίου το Ράλι Ολύμπου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έντονο Διεθνές ενδιαφέρον παρουσιάζεται και φέτος για το 3ο ιστορικό Ράλι Ολύμπου , που θα γίνει στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2014 στη Θεσσαλία, με εκκίνηση από τη Λάρισα και τερματισμό στην Ελασσόνα, αφού είναι ένας μοναδικός και σκληρός αγώνας, με διεθνείς προδιαγραφές, που το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” έχει καθιερώσει ως θεσμό για τη Θεσσαλία και την Ελλάδα και πέτυχε το 2013 ρεκόρ συμμετοχών για αγώνες κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα .

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ.Σινάνης Χρ., όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού -Τουρισμού κ. Ράντος Κων. συνεργάζονται στενά, εδώ και καιρό, με τους διοργανωτές(κ. Κ. Σκριάπας-Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ και κ. Γ. Τσάλιος -ΛΕΚΑΜ) , με σκοπό την άρτια διοργάνωση του διεθνούς αυτού αγώνα, που αναδεικνύει την περιοχή και τα Μετέωρα σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας τον ως τον απόλυτο προορισμό για πολιτιστικό, αθλητικό και θρησκευτικό τουρισμό .

Ο Δήμος Καλαμπάκας παρέχει κάθε δυνατή διευκόλυνση και φιλοξενία στα Ελληνικά και Ξένα πληρώματα των κλασσικών οχημάτων, τα οποία επί δύο μέρες και μετά από έντονη επιθυμία τους, θα παραμείνουν στην περιοχή, για ξεναγήσεις στα Μετέωρα, σε αρχαιολογικούς χώρους , ενημέρωση και γνωριμία με τους κατοίκους και τα θαυμάσια τοπικά προϊόντα της .

 

Έμπειροι οι διοργανωτές

Τον μεγάλο και δύσκολο αυτό γεγονός, που δεν είναι μόνο αθλητικό, αλλά και έντονα πολιτιστικό και προβολής και ανάδειξης της Θεσσαλίας, φέρουν σε πέρας το πολύπειρο και πολυβραβευμένο Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ’” (Eλασσόνα-Πρόεδρος Κ. Σκριάπας ) σε συνδιοργάνωση με τη μεγάλη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων ΛΕΚΑΜ (Θεσσαλονίκη-Πρόεδρος Γ. Τσάλιος ) και με την υποστήριξη των Λεσχών ΣΚΑΛ (Λάρισα -Πρόεδρος Ν.Γκανάκης) και ΛΕΚΟΒ (Βόλος-Πρόεδρος Τέλης Δουλόπουλος), υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πολλών Δήμων (Λαρισαίων,Ελασσόνας,Δεσκάτης και Καλαμπάκας) .

 

 

Μοναδικές διαδρομές

 

Πρωτοτυπούν φέτος οι διοργανωτές του μεγάλου αγώνα, αφού οι διαδρομές του Ράλι θα καλύψουν τρείς Νομούς (Λάρισας, Τρικάλων και Γρεβενών ) και ο σκοπός είναι να αναδειχτούν όλες οι ενδιάμεσες κωμοπόλεις και χωριά, αλλά κυρίως τα Μετέωρα, ως ο απόλυτος προορισμός θρησκευτικού τουρισμού, στον οποίο θα ξεναγηθούν τα Ελληνικά και Ξένα πληρώματα.

 

Όλες οι διαδρομές του Ράλι σχεδιάζονται από εμπειρότατα στελέχη, που έχουν τεράστια εμπειρία διεθνών αγώνων κλασσικών αυτοκινήτων , αλλά και του Ράλι “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, του ΣΚΑΛ (N.Γκανάκης –K. Λουϊζος -) και της ΛΕΚΑΜ (Γ.Τσάλιος,Ν. Μπιμπλιτζής) και καθιέρωσαν, ήδη, το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΙ ΟΛΥΜΠΟΥ, ως έναν διεθνή θεσμό και σημείο συνάντησης ελληνικών και ξένων πληρωμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ειδικές διαδρομές, θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικές για τους οδηγούς και τα κλασσικά οχήματα και το Ράλι θα περάσει από τη Λάρισα (εκκίνηση), Τύρναβο, Ελασσόνα (Τερματισμός ), Βαλανίδα, Κρανιά, Δεσκάτη Γρεβενών, Καλαμπάκα, Μετέωρα και δεκάδες άλλα χωριά της περιοχής,σε μεγάλα υψόμετρα, σε πανέμορφα τοπία και απόκρημνες πλαγιές, κόβοντας την ανάσα των Ελληνικών και ξένων πληρωμάτων οδηγών, που θα ζήσουν δυνατές συγκινήσεις με αυξημένη αδρεναλίνη, καθιστώντας τη Θεσσαλία ως τον απόλυτο προορισμό για τέτοιου είδους αθλητικά γεγονότα.

Σημειώνεται ότι όλες οι Λέσχες που συνεργάζονται για το Ράλι (ΛΕΚΑΜ,ΣΚΑΛ,ΛΕΚΟΒ), ανήκουν στην παντοδύναμη ΕΟ-ΦΙΛΠΑ (πρόεδρος κ. Βερναρδάκης Δημ.) και ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 19ης Μακεδονικής Πλοήγησης της ΛΕΚΑΜ, ενώ η βαθμολογία προσμετράται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα “ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ” της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, που πάντα έχει σοβαρούς διεκδικητές .

Ραντεβού, λοιπόν, των φανατικών της κλασσικής αυτοκίνησης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το Σάββατο 11 Οκτ 2014 στη Λάρισα για τη μεγάλη εκκίνηση.

Κεντρικός Συντονιστής Αγώνα -Εγγραφές: ΛΕΚΑΜ :-Πρόεδρος κ. Τσάλιος Γεώργιος Κιν.6975-909100, EMail: kos112@pathfinder.gr

Πληροφορίες στα SITES: www. lekam.gr, www.diktioelassonas.gr

 

Από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης