"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.9 C
Trikala

Στον έρωτα, μετά την αποβίβαση ουδέν λάθος αναγνωρίζεται

lafarm

Σχετικά άρθρα

Είναι δική σου επιλογή αν θέλεις πολλά εφήμερα ταξίδια, της αρπαχτής, που θα σου χαρίζουν στιγμές αξέχαστα εντυπωσιακές αλλά σύντομες σαν τα πυροτεχνήματα ή αν θέλεις να επιβιβαστείς σε ένα τρένο που θα σε ταξιδεύει για χρόνια και χρόνια…
 

Της Ελίνας Φυλακτού.

Αποφάσισες να αποβιβαστείς από αυτό τρένο και με ένα σάλτο το εγκατέλειψες. Ήταν κάπως άβολο και δε σου έδινε όλα όσα ζητούσες. Ήσουν απόλυτα σίγουρος τη στιγμή που το άφηνες. Όμως τώρα, που το κοιτάς να ξεμακραίνει και να σε αφήνει πίσω του, αρχίζεις να αμφιβάλλεις αν έκανες το σωστό. Μήπως όλα τα επόμενα που θα περάσουν έχουν να σου προσφέρουν ακόμη λιγότερα;

Η αμφιβολία έρχεται γιατί ξέρεις ότι το ίδιο τρένο δε θα ξαναπεράσει κι όση τρεχάλα κι αν κάνεις πίσω του, δε θα μπορέσεις να το προλάβεις. Όσο κι αν λαχανιάσεις εκείνο θα συνεχίσει την πορεία του αδιάφορο, όπως πρέπει, για όσους το εγκαταλείπουν.

Πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι ήταν επιλογή σου να το αφήσεις και να απομείνεις μόνος στο σταθμό περιμένοντας το επόμενο. Κάθε επόμενο περνάει ανά πέντε λεπτά, αλλά δε θέλεις να ανέβεις τυχαία στο πρώτο που θα φτάσει. Πρέπει να βρεις το κατάλληλο για εσένα.Εκείνο που θα σε ταξιδέψει εκεί όπου ονειρεύεσαι.

Βέβαια, το ρίσκο είναι ότι αυτό που θα επιλέξεις να επιβιβαστείς μπορεί να μοιάζει κατάλληλο και ιδανικό, αλλά δε θα μάθεις ποτέ αν θα αποδειχτεί τελικά καλύτερο από τα επόμενα που θα περάσουν, επειδή δε θα ‘σαι πια στο σταθμό να τα δεις.

Όμως ή θα κάνεις το σάλτο και θα ανέβεις ή θα μείνεις μια ζωή στο σταθμό να τα παρατηρείς αναποφάσιστος να έρχονται και να φεύγουν. Μέχρι να μην έχεις άλλο χρόνο πια και να πάρεις το τελευταίο κι όπου σε βγάλει.

Αν τελικά επιλέξεις ένα τρένο τότε αυτό ίσως να σε ταξιδέψει για μια μέρα μόνο ή για ένα χρόνο ή για μια ολόκληρη ζωή. Θα σου τύχουν λογής λογής τρένα, εκείνα της αρπαχτής, εκείνα που στοιβάζουν πολύ κόσμο μέσα τους, εκείνα τα τρένα της γραμμής που κάνουν σταθερά ταξίδια αλλά και τα μοναχικά τρένα που πηγαίνουν μόνα επειδή δε θέλουν πια καθόλου επιβάτες .

Είναι δική σου επιλογή αν θέλεις πολλά εφήμερα ταξίδια, της αρπαχτής, που θα σου χαρίζουν στιγμές αξέχαστα εντυπωσιακές αλλά σύντομες σαν τα πυροτεχνήματα ή αν θέλεις να επιβιβαστείς σε ένα τρένο που θα σε ταξιδεύει για χρόνια και χρόνια… Με αυτό θα ταξιδεύεις αρμονικά όντας ο εαυτός σου και δε θα σκεφτείς ποτέ να το εγκαταλείψεις, γιατί κάθε μέρα θα χαζεύεις από το παράθυρό του κι ένα καινούριο ηλιόλουστο τοπίο. Κάθε μέρα θα είναι διαφορετικά όμορφη κοιτώντας από το ίδιο συνηθισμένο αλλά αγαπημένο παράθυρο.

Κάθε μα κάθε καινούρια μέρα αυτό το τρένο θα σε φέρνει στον προορισμό σας… Στην ευτυχία.

Πηγή:αναπνοές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης