"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

«Στον αέρα» η παραγωγή χύμα τσίπουρου – Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες στον Τύρναβο

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στον αγροτικό κόσμο η απόφαση – εγκύκλιος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η οποία βάζει κόφτη 12 ωρών στην απόσταξη του τσίπουρου, θέτοντας ουσιαστικά στον «αέρα» την παραγωγή χύμα προϊόντος.
Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο του Υπουργείου αναφέρεται ότι πλέον ότι οι παραγωγοί δε θα μπορούν να βράσουν περισσότερες από 12 ώρες, ενώ πριν δεν υπήρχε ανάλογος περιορισμός.
Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 4 της εν λόγω εγκυκλίου αναφέρονται τα εξής:
4) Με βάση το αρ. 31 του Καν (ΕΕ) 2017/273 οι αμπελουργοί διατηρούν το δικαίωμα παρασκευής ποσότητας οίνου μικρότερης από 10 εκατόλιτρα με οινοποίηση για οικογενειακή κατανάλωση και στην περίπτωση αυτή και μόνον συμπληρώνεται το πεδίο με την ένδειξη «οινοποίηση από τον δηλούντα».
Για ποσότητες παραγόμενου οίνου που ξεπερνούν τα 10 εκατόλιτρα και για περιπτώσεις εμπορίας θα πρέπει να υποβάλλεται επιπλέον και δήλωση παραγωγής και να τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία για την παραγωγή και εμπορία οίνου.
Τα 10 εκατόλιτρα οίνου (1 τόνος) προκύπτουν από την οινοποίηση 1700 κιλών σταφυλιών, οπότε και μέχρι αυτή την ποσότητα μπορούν να δηλώσουν οι παραγωγοί στις δηλώσεις συγκομιδής τους.
Αυτό σημαίνει πως αν χρησιμοποιήσουν αυτή την ποσότητα για να «βράσουν» τσίπουρο, τότε θα μπορέσουν να βράσουν μέχρι ένα 12ωρο μόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης