"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Στον Εισαγγελέα οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στον εισαγγελέα προσανατολίζονται να προσφύγουν οι κτηνοτρόφοι όλης της Θεσσαλίας, ζητώντας παρέμβαση και ελέγχους, για να σταματήσει η κατρακύλα των τιμών στο γάλα. Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους, οι τιμές με τις οποίες πληρώνονται οι ίδιοι για το ντόπιο γάλα που διαθέτουν είναι πολύ χαμηλές και όλα τα κτηνοτροφικά προϊόντα πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές, με αποτέλεσμα το εισόδημά τους να έχει συρρικνωθεί. Από τη δικαιοσύνη θα ζητηθεί να γίνουν έλεγχοι, για αν γίνονται παράνομες εισαγωγές γάλακτος.

Η απόφαση για προσφυγή στη δικαιοσύνη, ελήφθη σε πανθεσσαλική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στον Τύρναβο και στην οποία από τη Μαγνησία συμμετείχαν οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι Αλμυρού, Βελεστίνου και Αισωνίας. Επίσης οι κτηνοτρόφοι συζήτησαν το ενδεχόμενο καθόδου στην Αθήνα για να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τους ελλιπείς ελέγχους, που έχουν ως αποτέλεσμα την κατρακύλα των τιμών στο γάλα, ενώ ζητούν από το υπουργείο να διευρύνει το πρόγραμμα deminimis (ενισχύσεις ήσσονος σημασίας), ώστε να συμπεριληφθούν και οι κτηνοτρόφοι των πεδινών περιοχών.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Παλάσκας παρουσίασε τις απόψεις και τις δράσεις της Ομοσπονδίας στους παριστάμενους στη συνέλευση κτηνοτρόφους γύρω από τα προβλήματα του κλάδου, δίνοντας έμφαση για άλλη μια φορά στη μη ύπαρξη ελέγχων από το κράτος για το αιγοπρόβειο γάλα και την πτώση των τιμών. Επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τελευταία συνάντηση μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων, οι οποίοι αναφέρθηκαν τόσο σε επιμέρους προβλήματα, όσο και στα γενικότερα προβλήματα, τα οποία οδηγούν τον κλάδο της κτηνοτροφίας σε διάλυση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης