"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι εθελοντές των Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφθηκαν

εκπρόσωποι της Ομάδας Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων, το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Απριλίου 2016 στο Προεδρικό Μέγαρο, και τον ενημέρωσαν για το έργο τους, κατά κύριο λόγο στο προσφυγικό.

Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τους εκπροσώπους της Ομάδας Εθελοντών και δι’ αυτών τον Δήμο και τους πολίτες των Τρικάλων, για τη στάση τους στο θέμα των προσφύγων και για τα όσα έπραξαν στο διάστημα της φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη των Τρικάλων.
Ο Ανώτατος Άρχοντας της χώρας κ. Παυλόπουλος ενημερώθηκε επίσης για όλες τις δράσεις στα Τρίκαλα, όπως τον Μύλο των Ξωτικών και το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό. Κυρίως, όμως, στάθηκε στο ζήτημα της αντιμετώπισης των προσφύγων.

Οι Εθελοντές, με επικεφαλής τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Μιχάλη Λάππα, ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την αποδοχή του αιτήματός τους, να τον επισκεφθούν. Τόνισαν ότι αυτή η επίσκεψη αποτελεί επιστέγασμα της αποδοχής του πνεύματος φιλοξενίας που διέπει τους Ελληνες. Στη συνέχεια, περιέγραψαν τις συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες που ελήφθησαν από τον Δήμο Τρικκαίων και τους ίδιους, με βάση την ξαφνική έλευση προσφύγων την πρώτη φορά, την εμπειρία που αποκτήθηκε, τον τρόπο οργάνωσης σε όλα τα επίπεδα τη δεύτερη φορά τη έλευσής τους, τη λειτουργία της Ομάδας και πλήθος άλλων πρωτόγνωρων ζητημάτων που ανέκυψαν.
Ο κ. Λάππας μετέφερε στον Πρόεδρο, επίσημη πρόσκληση του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου για επίσκεψή του στα Τρίκαλα. Αφορμή είναι τα εγκαίνια του Μουσείου Τσιτσάνη, αλλά και το ότι, για πάρα πολλά χρόνια, κανείς Πρόεδρος δεν έχει επισκεφθεί επισήμως την πόλη των Τρικάλων. Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή, και απομένει να συγκεκριμενοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι εκπρόσωποι της Ομάδας Εθελοντών επισκέφθηκαν τη Βουλή, όπου και ξεναγήθηκαν στους χώρους της. Συναντήθηκαν, δε, με τους τρικαλινούς βουλευτές κ. Αθ. Παπαδόπουλο, Χρ. Σιμορέλη και Κ. Σκρέκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης