"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Στους δρόμους οι Τρικαλινοί αγρότες – Δευτέρα 25 Γενάρη Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι μικρομεσαίοι αγρότες είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την κινητοποίηση και την αγωνιστική πίεση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους . Η πρώτη μαζική διαμαρτυρία του χειμώνα προγραμματίζεται από τους Τρικαλινούς αγρότες για τις 11 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας. Θα βγουν με τα τρακτέρ στους δρόμους και στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το συλλαλητήριο διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων “Η ΑΝΟΙΞΗ” .

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος – με κρατική ενίσχυση – των αγροτών και κτηνοτρόφων που πλήττονται από τις χαμηλές τιμές κάτω του κόστους παραγωγής που επιβάλλουν βιομήχανοι και μεγαλέμποροι πχ σε βαμβάκι, οπωροκηπευτικά, καλαμπόκι, σιτάρι, κλπ.
  • Άμεση κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε όλους όσοι πλήττονται από την πανδημία, το lockdown, την υπολειτουργία των λαϊκών αγορών, από ζημιές, στους κτηνοτρόφους από τον καταρροϊκό πυρετό, και άλλα
    προϊόντα που μένουν απούλητα ή έχουν εξευτελιστικές τιμές κλπ.
  • Να δοθούν στο 100% της ζημιάς και του χαμένου εισοδήματος οι οφειλόμενες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, άμεσα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Σε όλους τους παραγωγούς να εξοφληθεί το σύνολο των αποζημιώσεων στο 100% και για όλες τις ζημιές σε πάγιο κεφάλαιο.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για την επιβίωση μας.
  • Μείωση κόστους παραγωγής: αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα αγροεφόδια καθώς και μείωση των τιμών τους.
    -Να γίνουν άμεσα όλα τα αναγκαία και απαραίτητα αντιπλημμυρικά και
    εγγειοβελτιωτικά έργα προστασίας των αγροτικών καλλιεργειών και αγροτικής οδοποιίας, καθώς και όλα τα έργα υποδομής για την εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης.
    -Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές κλάδου υγείας στον ΕΦΚΑ και να επιδοτηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές τους από το κράτος για όσο διαρκεί το lockdown. Να υπάρχει αναστολή πληρωμών δανείων και άλλων οφειλών. Να καταργηθεί το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, γενναίο κούρεμα χρεών σε δημόσιο και τράπεζες.
  • Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ή χωραφιών. Καμιά διακοπή ρεύματος και νερού σε σπίτια και σε χωράφια. Να σταματήσουν τώρα οι απαράδεκτες ενοχλήσεις από εισπρακτικές εταιρίες ή δικηγορικά γραφεία.
  • Να δοθεί στις αγρότισσες μητέρες ειδικό επίδομα φροντίδας ανήλικων τέκνων (ως 14 ετών) για όσο διαρκεί το lockdown.
  • Να αυξηθούν οι συντάξεις και να δοθούν τα δώρα και στους συνταξιούχους του ΟΓΑ.
  • Καταδικάζουμε την νέα ποινικοποίηση των αγώνων μας, την αυξανόμενη κρατική καταστολή και τρομοκρατία που επιβάλει η κυβέρνηση με πρόσχημα μέτρα προστασίας για την πανδημία αλλά με ουσιαστικό στόχο το λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του.

Το Δ.Σ. της ΟΑΣΤ Η «ΑΝΟΙΞΗ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης