"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Στο Δήμο Τρικκαίων συζήτησαν για την ανάδειξη και προστασία των κοινόχρηστων χώρων

lafarm

Σχετικά άρθρα

pezodromos_asklipiou_1

Την πρώτη ανεπίσημη αλλά ουσιαστική συνάντηση για τα θέματα των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων, πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμος Τρικκαίων, με τους άμεσα εμπλεκόμενους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος. Πρόκειται για τη συνάντηση στην οποία, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος, έθεσαν επί τάπητος τα όσα σε γενικές γραμμές θέτει η νέα Κανονιστική Διάταξη.
Συγκεκριμένα, οι κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και Γιάννης Κωτούλας, αναφέρθηκαν στις προτεραιότητες του Δήμου, ως προς την ανάδειξη και προστασία των κοινόχρηστων χώρων σε όλα τα σημεία του Δήμου και σε όλα τα σημεία, στα οποία οι τρικαλινοί και οι επισκέπτες διασκεδάζουν και ψυχαγωγούνται.
Τέθηκαν, επίσης, ζητήματα για την τήρηση και τον σεβασμό των διατάξεων της υπάρχουσας Κανονιστικής Διάταξης. Επίσης, αντηλλάγησαν απόψεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες.
Asklipioy
Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως στις γενικές αρχές που διέπουν τη νέα Κανονιστική, η οποία επιδιώκει να απελευθερώσει κοινόχρηστο χώρο για τους πολίτες, χωρίς όμως να δημιουργεί συνθήκες οικονομικής «ασφυξίας» στους επαγγελματίες. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος περιέγραψε και συγκεκριμένα σημεία των διατάξεων, πάνω στα οποία έγινε συζήτηση.

Το σχέδιο της Κανονιστικής Διάταξης εστάλη σε κάθε έναν καταστηματάρχη, προκειμένου όλοι γραπτώς, μέσω των Συλλόγων τους, να διατυπώσουν τις απόψεις τους. Η διαβούλευση αυτά θα αφορά και τους εμπόρους αλλά και, βεβαίως, τους τρικαλινούς πολίτες, οι οποίοι θα κληθούν να εκφράσουν τις απόψεις τους, πριν η Διάταξη ακολουθήσει τη διαδικασία συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στη συνάντηση παραβρέθιηκε και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Τρικάλων» κ. Γιώργος Καΐκης, ο οποίος τοποθετήθηκε σχετιΚώς.
Από το γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης