"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Στο Κηπάκι και στο Δέλτα οι Πολίτες ρωτούν: Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

lafarm

Σχετικά άρθρα

kipaki1

Bάιος Φασούλας : Όταν η περίσσια αδιαφορία και η έλλειψη ευαισθησίας συναντιέται με την δυσφορία και την αποστροφή σ’ έναν υπό αμφισβήτηση, ή υποβάθμιση χώρο που κοστίζει χωρίς να «αξίζει», είναι παραπάνω από βέβαιο πως όταν συμβαίνουν τέτοιες ατέρμονες και αφύσικες συναντήσεις, το αποτέλεσμα ποτέ δεν είναι καλό.

Κι εκεί, στον αμφισβητούμενο και αφύλαχτο χώρο…, όπως τον προτιμούν οι επιβήτορες της ισχύς…, ένας χώρος ζωντανός, που μοιάζει με αφύλαχτο στάδιο, θυμίζει ή είναι στάδιο ή ρωμαϊκή αρένα, όπου από τη μια οι «πρωταγωνιστές» του γηπέδου, αντί για μπάλα κλωτσούν την ίδια κοροϊδία…(σκέψου κι εκεί μπορεί να φτάσει ο «παραγωγός» της αδιαφορίας και της αναισθησίας…) Και από την άλλη υπάρχουν οι θεατές, που απεγνωσμένα φωνάζουν, όχι «θάνατος» και ζητούν δεσμεύσεις, εγγυήσεις, έργα και όχι λόγια που θα του εξασφαλίσουν την σωστή και ανθρώπινη λειτουργία στο Κηπάκι και στην γύρω περιοχή.

Εκεί φτάσαμε! Να γινόμαστε θεατές ενός παράλογου θεάτρου. Ας μας πούνε όσοι νομίζουν πως δεν είναι θεατρίνοι ότι αδικούνται. Ότι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει διαχρονικός εμπαιγμός. Τι σημαίνει να παίζει κανείς… μπάλα! Όμως το άδικο το χρεώνονται και δέρνονται οι Πολίτες της περιοχής, οι οποίοι πληρώνουν τις αποτυχημένες επιλογές τους…
Σε αλλιώτικες σχολές μάθαμε κάποια πράγματα και ας μας συγχωράνε οι φίλοι αναγνώστες όπου ξεκινήσαμε το λόγο χωρίς την πρέπουσα διάθεση. Μέσα από τις τελευταίες εξελίξεις που έλαβαν χώρα στο Κηπάκι «στις 14/04/2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του 18ου Δημοτικού Σχολείου στη συνοικία Κηπάκι του Δήμου Τρικκαίων, ΟΛΟΙ εμείς, οι κάτοικοι της συνοικίας Κηπακίου και Δέλτα Καλαμπάκας…» όπως αναφέρεται στο κείμενο «ΨΗΦΙΣΜΑ» της Λαϊκής Συνέλευσης των κατοίκων της περιοχής Κηπακίου και Δέλτα Καλαμπάκας καθώς και των αλληλέγγυων συμπαραστατών τους». Περισσότερα δείτε και εδώ:
https://www.facebook.com/morfeskipdeltakal.morfes?fref=ts
Στην παρούσα μάζωξη-σύναξη-κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα, όπως κατέγραψε το trikalanews.gr … «έλαμψαν δια της απουσίας τους Περιφέρεια Ενότητα Τρικάλων και Δημοτική Αρχή Τρικάλων, ενώ αντίθετα παραβρέθηκαν Εκπρόσωποι από τις Δημοτικές παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση», «Φυσάει Κόντρα» και Εκπρόσωποι από τα κόμματα των ΑΝ.ΕΛΛ. και «Το Ποτάμι».

«Θα σταθούμε…» συνεχίζει το κάλεσμα… «απέναντι σε αυτούς που βάζουν τις μικροπολιτικές τους σκοπιμότητες πάνω από την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να χαθεί ή να διακινδυνεύσει έστω και μία ανθρώπινη ζωή, ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με πιο μαχητικό τρόπο για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής αλλά και θα προσφύγουμε με κάθε ένδικο μέσο στη Δικαιοσύνη, ώστε να ακυρωθούν στην πράξη, οι αντίθετες στις τεχνικές μελέτες του έργου και στην ουσία τους, παράνομες πράξεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και του ΟΣΕ.

Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε τις όποιες λύσεις προχειρότητας αλλά και τους κινδύνους που αυτές εγκυμονούν.

Άπαντες οι παρευρισκόμενοι υπερψήφισαν το ψήφισμα.
Πριν κλείσουμε θα ήταν παράληψή μας να μην αναφέρουμε ότι πριν το τέλος της σύναξης η οποία όσο ποτέ άλλοτε βρίσκει αποφασισμένους τους κατοίκους να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, παραβρέθηκε και ένας βουλευτής του Σύριζα, ο κ. Χρήστος Σιμορέλης και είναι προς τιμήν του. Άσχετα αν οι παρευρισκόμενοι κάτοικοι δεν έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τα λεγόμενά του ως προς την ουσία των διατυπώσεων, σημασία έχει ότι πολλά ακούστηκαν όπως ότι οι βουλευτές Τρικάλων μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να λυθεί το πρόβλημα (οικονομικό) μέσω ΕΣΠΑ.

Και κλείνοντας ας επιτραπεί στο γράφοντα να επισημάνει ότι οι πρώτες αράδες δεν φτιάχτηκαν τυχαία. Χρειάστηκε τεράστια υπομονή, δεκαετιών, όσο αφορά το Δέλτα, τώρα με το νέο κόμβο ακόμα χειρότερα, όπως αυτός διαμορφώθηκε πρόσφατα. Οι επιστολές σε προσωπικό επίπεδο και το φωτογραφικό υλικό με αναφορά τις θεομηνίες και τις ελλείψεις στον κόμβο δεν έχουν τέλος.

Μια απάντηση, που πρόσφατα αξιώθηκε ο γράφων να λάβει, ήταν του κυρίου Περιφεριάρχη και είναι προς τιμήν του, ο οποίος μου απάντησε να απευθυνθώ στο συνεργάτη του τον κ. αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων. Περιμένω απάντηση! Ανειλημμένες υποχρεώσεις; Αδιαφορία: Έλλειψη ευαισθησίας; Τι να ’ναι απ’ όλα αυτά; Τελικά ποιος επιτέλους κοροϊδεύει ποιον;

«Ε.Ε». Ελλάδα, Τρίκαλα, Απρίλιος 15 2015 pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης