"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Στο κινητό ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης από 27 Ιουλίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αλλάζουν τα δεδομένα αναφορικά με την ταυτότητα  και το δίπλωμα οδήγησης καθώς ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε ότι τα δύο αυτά έγγραφα αναμένεται να τα έχουμε στο κινητό μας τηλέφωνο.

Όπως τόνισε στο «2ο ΟΤ FORUM», από τον Ιούλιο οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να φέρουν μαζί τους την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης διότι αναμένεται να ψηφιοποιηθούν και να συμπεριληφθούν σε μία νέα εφαρμογή.

Το συγκεκριμένο πλάνο είναι παρόμοιο με αυτό που είχε εφαρμοστεί πριν από μερικούς μήνες με το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορονοϊό, οπότε η διαδικασία δεν θα είναι άγνωστη για τους πολίτες.

Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι το απόγευμα της 27ης Ιουλίου η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη και στη διάθεση των πολιτών οι οποίοι θα μπορούν να την κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο και ακολουθώντας μία απλή διαδικασία να αποκτήσου τα έγγραφα σε ηλεκτρονική μορφή.

Σημειώνεται ότι αρχικά μπορούν να ψηφιοποιηθούν η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης τα οποία είναι εθνικά έγγραφα, καθώς για ένα διεθνές έγγραφο όπως το διαβατήριο η διαδικασία είναι πιο πολύπλοκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης