Πλήθος έργων δημοπρατούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων από την Περιφέρεια  Θεσσαλίας  καθώς ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε έργα ύδρευσης,οδικά αλλά και έργα βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων χρηματοδοτούμενα είτε από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 είτε από εθνικούς πόρους.
Συγκεκριμένα εντάσσονται στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 τα ακόλουθα δημόσια έργα συνολικού προϋπολογισμού 26.114.988,5 ευρώ:
1.     Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Παναγίτσας-Γριζάνου-Αχλαδοχωρίου-Διάσελλου ( Δήμος  Φαρκαδόνας).
2.    Βελτίωση υδροδότησης τοπικής κοινότητας Γενεσίου (ΔΕΥΑ Τρικάλων).
3.    Αντικατάσταση και επέκταση  εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Καλαμπάκας (Δήμος Καλαμπάκας).
4.    Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην τοπική κοινότητα Ελάτης (Δήμος Πύλης).
5.    Ύδρευση οικισμού Αετού τοπικού διαμερίσματος  Παχτουρίου (Δήμος Πύλης).
6.    Αντικατάσταση  δικτύου ύδρευσης στο τοπικό διαμέρισμα Νεραϊδοχωρίου (Δήμος Πύλης).
7.    Κατασκευή τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης προς Κρηνίτσα-Παλαιόπυργο (ΔΕΥΑ Τρικάλων).
8.    Αντικατάσταση – αποπεράτωση δικτύου ύδρευσης Φαρκαδόνας (Δήμος Φαρκαδόνας).
9.    Ε.Ο. Τρικάλων-Άρτας: Κατασκευή οδικού τμήματος από παράκαμψη Πύλης έως Παλαιομονάστηρο.
Επιπλέον, από εθνικούς πόρους θα χρηματοδοτηθούν οι εργασίες συντήρησης  γηπέδων και αθλητικών εγκαταστάσεων  στον νομό Τρικάλων προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου «Συντηρήσεις αθλητικών εγκαταστάσεων, νέα αθλητικά κέντρα-αθλητικοί χώροι σχολείων 2016» από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό ο οποίος και δήλωσε: «Ο αθλητισμός για εμάς είναι κοινωνικό αγαθό που δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Ο αθλητισμός είναι παιδεία, φιλοσοφία και δημιουργεί συνεργασίες, ομαδικότητα, ομοιογένεια και πλάθει ισχυρούς χαρακτήρες, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, την οποία περνάει η χώρα μας. Με σχέδιο και προγραμματισμό ολοκληρώνουμε ημιτελή αθλητικά έργα σε όλη τη Θεσσαλία και βελτιώνουμε τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις, για να δώσουμε στους πολίτες μια διέξοδο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και για να προστατεύσουμε τους νέους μας από τις επικίνδυνες ατραπούς της ζωής».
Εξάλλου, με τη σύμβαση του έργου «Βελτίωση αποκατάσταση οδού Χαλίκι-Τρία Ποτάμια-Γεφ.Αλεξίου-Αρματωλικό, κλάδοι προς Αγία Παρασκευή, προς Αθαμανία και προς Παλαιοχώρι Γαρδικίου» που υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, πραγματοποιούνται παρεμβάσεις στο ορεινό δίκτυο του νομού Τρικάλων που περιλαμβάνουν εργασίες χωματουργικών,τεχνικών, σήμανσης,ασφάλειας, οδοστρωσίας και ασφαλτικών καθώς και ερεισμάτων σε τμήματα του προαναφερόμενου οδικού δικτύου, συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ από εθνικούς πόρους.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων εξασφάλισαν, κάτω από δύσκολες οικονομικά συγκυρίες, έναν αξιόλογο αριθμό έργων σε όλο το εύρος του Νομού, γεγονός με πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας. Από τη μία η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη του νομού Τρικάλων, με τα νέα έργα και  τιςβελτιωτικές  παρεμβάσεις, και από την άλλη η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας σε μια περίοδο που η τόνωση της δραστηριότητας κρίνεται αναγκαία. Έχουμε δεσμευθεί ότι θα προσπαθούμε για το καλύτερο και αυτό κάνουμε.»