"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Στο “στόχαστρο” της UEFA η Τουρκία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την τιμωρία της Τουρκίας για το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές της χαιρέτησαν στρατιωτικά στο «Σταντ Ντε Φρανς», δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στην τουρκική εισβολή στη Συρία, εισηγήθηκαν στην UEFA τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία.

Άλλωστε οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της γειτονικής χώρας δεν είναι η πρώτη φορά που το πράττουν αυτό, καθώς είχαν χαιρετήσει στρατιωτικά και στο ματς με την Αλβανία.

Η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάνα Μαρασινεάνου κάλεσε την UEFA να τιμωρήσει παραδειγματικά την Τουρκία για τον στρατιωτικό χαιρετισμό των διεθνών ποδοσφαιριστών της, αναφέροντας σε ανάρτησή της:

«Οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές δεν σεβάστηκαν τις προσπάθειες της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της αστυνομίας για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Ο στρατιωτικός χαιρετισμός είναι αντίθετος με τον αθλητισμό. Απαιτώ από την UEFA την άμεση τιμωρία της Τουρκίας».

Όπως προαναφέραμε η στάση των Τούρκων έχει καταδικαστεί από την πλειοψηφία του ποδοσφαιρικού και κατ’ επέκταση του αθλητικού κόσμου.

Μάλιστα η Ιταλία με επιστολή της ζήτησε από την UEFA να αλλάξει η έδρα του φετινού τελικού του Champions League που έχει οριστεί να γίνει στην Κωνσταντινούπολη τον Μάιο.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ποδοσφαίρου, οι αξιωματούχοι της οποίας μετά τον στρατιωτικό χαιρετισμό των Τούρκων με την Αλβανία, είχαν αρκεστεί ότι θα ερευνήσει το συμβάν, πλέον αναμένεται να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα, μετά τον νέο στρατιωτικό χαιρετισμό των παικτών του Σενιόλ Γκιουνές.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η εταιρία που έκανε την παραγωγή του αγώνα της Γαλλίας με την Τουρκία επέλεξε να μην δείξει ποτέ πλάνα από τον στρατιωτικό πανηγυρισμό των Τούρκων διεθνών μετά το γκολ τους στο «Σταντ Ντε Φρανς».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Τουρκίας, Σενόλ Γκιουνές σχολιάζοντας τον στρατιωτικό χαιρετισμό των παικτών του επισήμανε ότι «Δεν έχει κάτι κακό. Είναι ένας τρόπος να εμψυχώσουμε τους στρατιώτες μας που βρίσκονται στο πεδίο της μάχης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης