"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Στο φως της δημοσιότητας νέες φωτογραφίες Τζόρτζι – Παντσέρι να μεταφέρουν τα μετρητά από τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την ώρα που η Εύα Καϊλή δηλώνει αθώα μέσα απο τις φυλακές Χάρεν και ότι θα πολεμήσει μέχρι  τέλους για να αποδείξει την αθωότητά της, στο φως της δημοσιότητας ήρθαν νέες φωτογραφίες  των δύο βασικών εμπλεκομένων στο Qatargate, Aντόνιο Παντσέρι και Φραντσέσκο Τζιόρτζι (συντρόφου της ευρωβουλευτού) να περπατούν με βαλίτσες στα χέρια γεμάτες χρήματα σε πολυτελές ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τη La Repubblica, o φωτογραφίες τραβήχτηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλί Μπεν Σάμιχ αλ Μάρι σto πολυτελές ξενοδοχείo τον περασμένο Οκτώβριο. Επικαλούμενη στοιχεία της δικογραφίας, η ιταλική εφημερίδα αναφέρει στο δημοσίευμά της ότι ο βέλγος εισαγγελέας δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συγκεκριμένη συνάντηση, και τα σχετικά φωτογραφικά ντουκουμέντα για το  πώς «διακινούνταν» οι δωροδοκίες.

Η ίδια η Εύα Καϊλή ωστόσο, μέσα από τις φυλακές Χάρεν των Βρυξελλών όπου πέρασε τα πρώτα μοναχικά της Χριστούγεννα μακριά από την οικογένειά της, δηλώνει -διά του συνηγόρου της-  αθώα και ότι θα πολεμήσει μέχρι τέλους για το αποδείξει. Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute Σε συνέντευξή του στην Corriere della Serra, o Mιχάλης Δημητρακόπουλος κανει λόγο για εφιάλτη και καταστροφή που βιώνει η Εύα Καϊλή στη φυλακή διότι, όπως επιμένει, είναι αθώα.

Ο μόνος που την επισκέφθηκε στη φυλακή ήταν ο πατέρας της, επιβεβαιώνει και αφού εκφράζει την εμπιστοσύνη του βελγικό δικαστικό σύστημα, εξηγεί γιατί μαζί με τον έτερο συνήγορο της κρατούμενης, Αντρέ Ριζόπουλο δεν κατέθεσαν έφεση στην απόφαση να παραμείνει για έναν ακόμη μήνα στη φυλακή.

Ο κ. Δημητρακόπουλος επαναλαμβάνει ότι μόνο στοιχείο που υπάρχει για να υποστηριχθούν οι κατηγορίες σε βάρος της, είναι τα χρήματα που βρεθηκαν στο σπίτι όπου διέμενε μαζί με τον σύντροφό της στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια επιβεβαιώνει ότι η Εύα Καϊλή  έδωσε και νέα κατάθεση την περασμένη εβδομάδα στην αστυνομία: «Ηταν η πρώτη φορά- σημειώνει- που ήταν σε  επαρκώς καλή ψυχολογική κατάσταση για να αντιλαμβάνεται πλήρως τι έλεγε και ήταν η πρώτη φορά που είχε έναν καλό διερμηνέα».

Στη συνέντευξή του ο κ. Δημητρακόπουλος επαναλαμβάνει ότι η εντολέας νιώθει προδομένη, ότι το όνομά της χρησιμοποιήθηκε χωρίς να το γνωρίζει , καθώς και ότι δεν ήξερε τίποτα απολύτως για τα χρήματα που βρέθηκαν στην οικία της και σε καμία περίπτωση δεν ήταν δικά της. Οπως και στην προδικαστική διαδικασία προ ημερών, ο συνήγορος της Εύας Καϊλή επιμένει ότι δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής σε βάρος της, καθώς επίσης ότι δεν είναι ύποπτη φυγής, ούτε και θα μπορούσε να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία, ενώ αναγνωρίζει ότι η απόφαση για την καθαίρεσή της από τη θέση του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου ήταν σωστή, όσο είναι σε εξέλιξη η έρευνα για την εμπλοκή της στην υπόθεση.

Επιμένει επίσης στην υπερασπιστική γραμμή ότι η Καϊλή δεν γνώριζε τον βαθμό και το είδος της πολυετούς – όπως παραδέχεται- συνεργασίας του Τζόρτζι με τον Παντσέρι και προσθέτει ότι για την ίδια θα ήταν μία «οδυνηρή έκπληξη» αν οι κατηγορίες σε βάρος τους αποδεικνύονταν στο δικαστήριο. Η Εύα Καϊλή, υπογραμμίζει στη συνέχεια της συνέντευξής του στην Corriere della Sera ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πάντα ψήφιζε (στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) σύμφωνα με τη συνείδησή της, αρνούμενος ότι ο Παντσέρι ή «ο πατέρας της μικρής της κόρης» (όπως ήταν η διατύπωση που επέλεξε ο δικηγόρος) επηρέασαν ποτέ την ψήφο της.

Αλλωστε, λέει, «η ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων με το Κατάρ, αποτελούσε κεντρική πολτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η Ευρώπη έχει ανάγκη το φυσικό αέριο του Κατάρα για να μην παγώσει». Οταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, έχει επισκεφθεί το Κατάρ για συνομιλίες στο ανώτατο επίπεδο, όταν η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, έχει συναντησει τον καταριανό υπουργό και ο ύπατος εκπρόσωπος, Ζοσέπ Μπορέλ έχει υποστηρίξει δημοσίως τις εμπορικές σχέσεις με το Κατάρ, είναι υποκριτικό να υποστηρίζει κανείς ότι η Καϊλή είχε προσωπική ατζέντα με το Κατάρ, υπογραμμίζει.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος αποκαλύπτει τι θα κάνει η Εύα Καϊλή όταν αποφυλακιστεί. «Σε περίπτωση που την αφήσουν ελεύθερη, θα παραμείνει στο Βέλγιο -αναφέρει- και θα πολεμήσει μέχρι να αναγνωριστεί η αθωότητά της» Και πιστός στην επιλογή του να «επιστρατεύει» το συναίσθημα σε αντίστοιχες δηλώσεις-συνεντεύξεις του στο Τύπο, ο συνήγορος της Εύα Καϊλή περιγράφει: «Η καρδιά της ματωνει για την 22χρονη κόρη της που είναι μόνη της και μπορεί να υπολογίζει μόνο στον παππού της». Πηγή: Protagon.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης