"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Στο χορό των κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

lafarm

Σχετικά άρθρα

nosokomeio

Αναστάτωση επικρατεί στο χώρο της Υγείας καθώς μετά τους γιατρούς και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία εξήγγειλαν κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στο μέτρο της κινητικότητας των υπαλλήλων.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η καταβολή των οφειλομένων νυχτερινών αργιών των ετών 2012, 2013, 2014 δεν είναι εξασφαλισμένη.

Οι λειτουργικές δαπάνες των Νοσοκομείων μειώνονται περαιτέρω 300 εκατομμύρια ευρώ (η μείωση τα τέσσερα τελευταία χρόνια υπερβαίνει το 60%) και περισσότεροι από 15 χιλιάδες υγειονομικοί που αποχώρησαν τα τελευταία χρόνια λόγω συνταξιοδότησης δεν έχουν αντικατασταθεί. Ενώ 1 στις 3 οργανικές θέσεις είναι κενές  σε οργανισμούς που συστήθηκαν σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις με καταργήσεις 880 κλινικών και 10.000 κλινών.

Επιπλέον οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν, ότι ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, μείωσε 51% την επιχορήγηση του Μαρτίου (μήνας αναφοράς ο Ιανουάριος) και ζήτησε από τα Νοσοκομεία την επιστροφή των ταμειακών διαθεσίμων και αποθεματικών, που είναι για την κάλυψη ανεξόφλητων υποχρεώσεων.

Και όλα αυτά, σε μία περίοδο που τα νοσοκομεία λειτουργούν κάτω από τα όρια ασφαλείας, με λιγοστό προσωπικό και χωρίς τα βασικά αναλώσιμα υλικά.

Οι διεκδικήσεις των εργαζομένων μεταξύ άλλων είναι :

-Επαρκής στελέχωση με την άμεση πρόσληψη εφέτος τουλάχιστον 4.000 μόνιμων υπαλλήλων και 3.000 κατ’ έτος.

-Κατάργηση της νέας αξιολόγησης που ετοιμάζεται να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση συνδεδεμένη με τους μισθούς και τις υποχρεωτικές μετατάξεις.

-Ενίσχυση του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της υγείας και πρόνοιας με Δωρεάν και καθολική πρόσβαση.

-Κατάργηση απογευματινών ιατρείων

-Κατάργηση της ΕΣΑΝ Α.Ε.

-Ενιαίος κλάδος νοσηλευτικού προσωπικού και διέξοδος στα ΤΕΙ του ΔΕ νοσηλευτικού προσωπικού

-Άμεση επαναλειτουργία των καταργημένων Νοσοκομείων

-Επανασύσταση καταργημένων κλάδων και επιστροφή στα Νοσοκομεία όσων επιθυμούν από τους υπαλλήλους που διατέθηκαν σε άλλους φορείς (π.χ. ΕΚΑΒ)

-Ανάπτυξη του Συστήματος Δημόσιας Ψυχικής Υγείας, με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση.

-Λειτουργία των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων χωρίς ημερομηνία λήξεως. Επανάκτηση της νομικής αυτοτέλειας των Περιφερειακών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ως δίκτυα Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας

-Νομοθετική ρύθμιση χορήγησης του Επιδόματος 176€ στους εργαζόμενους που δεν καταβλήθηκε με δικαστικές Αποφάσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης