"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Στραπάτσο για τη συγκυβέρνηση: Μόλις 160 “ναι” για Πρόεδρο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στις 160, δηλαδή πολύ χαμηλότερα από τις αρχικές προσδοκίες της κυβερνητικής πλειοψηφίας, διαμορφώθηκαν οι ψήφοι υπέρ του Σταύρου Δήμα για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στους 135 οι βουλευτές που ψήφισαν «παρών». Πέντε οι απόντες. Μόλις 5 ανεξάρτητοι τάχθηκαν υπέρ της εκλογής ΠτΔ: Λυκούδης, Ψαριανός, Μάρκου, Αηδόνης και Νταβρής. Απουσίαζαν από την ψηφοφορία, Αλεξόπουλος, Μπούκουρας, Κασαπίδης, Γιοβανόπουλος και Χατζησοφιά.  Την Τρίτη 23/12 στις 12 το μεσημέρι η 2η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η συνεχής ενημέρωση & οι δηλώσεις μετά το αποτέλεσμα:

20:38 Συνεδριάζει την Πέμπτη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

20:27 Τρεις προϋποθέσεις έθεσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ανεξάρτητος βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Κουράκος για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα ο βουλευτής, που ψήφισε «παρών» απόψε, τόνισε ότι για να ψηφίσει για ΠτΔ πρέπει να υπάρξουν οι εξής προϋποθέσεις:

-Κυβέρνηση εθνικού σκοπού για τη διαπραγμάτευση του χρέους «γιατί το χρέος είναι εθνική υπόθεση και αφορά 4-5 γενιές Ελλήνων»\

-Ολοκλήρωση συνταγματικής αναθεώρησης

-Ορισμός ημερομηνίαςς εκλογών

20:22 Ντ. Μπακογιάννη: «Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Ο αριθμός των συναδέλφων, που ψήφισαν σε αυτή την εκλογή τον κ. Δήμα, είναι χαμηλότερος από αυτό που περίμενα. Πρέπει να επικρατήσει η λογική. Είναι ώρα να ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες για να δημιουργήσουν εκείνο το κλίμα, που θα επιτρέψει στους συναδέλφους να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν δυνατότητες πολιτικών πρωτοβουλιών, τις οποίες μπορούν να πάρουν».

20:20 Αλ. Τσίπρας: Απόψε κατέρρευσε η στρατηγική του φόβου

20:13 Δ. Κουτσούμπας: «Με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στήνεται ένας νέος δικομματικός καβγάς. Στήνεται μια νέα πολιτική πόλωση, γνωστή βέβαια από τα παλιά. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλληλοκατηγορούνται για το ποιος αποσταθεροποιεί την οικονομία και τη χώρα. Στην πραγματικότητα και οι δύο δίνουν εξετάσεις στην ΕΕ, στις αγορές, στο μεγάλο κεφάλαιο, θέλουν το λαό στη γωνία, θέλουν το λαό παροπλισμένο να παρακολουθεί τις εξελίξεις, άκριτα να αποδέχεται τα “μνημόνια διαρκείας”, να αποδέχεται τις συμφωνίες αυστηρής επιτήρησης από τους δανειστές, να αποδέχεται τα δεσμά της ΕΕ και τις αλυσίδες της Ευρωζώνης. Αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αντιτάξει ένα αποφασιστικό ΟΧΙ σε όλα αυτά, να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς, να ενισχύσει την πολιτική δύναμη που με σταθερότητα, με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του, το ΚΚΕ και που θα βρίσκεται και την άλλη μέρα, την επόμενη μέρα από τις ερχόμενες εκλογές, από τις οποιεσδήποτε εξελίξεις».

20:09 Π. Σκουρλέτης: “Το αποτέλεσμα κάτω από τον πήχυ που είχε θέσει η κυβέρνηση”.

20:05 Φώτης Κουβέλης: Οι βουλευτές κατέδειξαν και έστειλαν μήνυμα ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν οι πολιτικές που έχουν λυγίσει την Ελλάδα και την κοινωνία. Με βάση το σημερινό αποτέλεσμα, ανοίγει ο δρόμος για εκλογές.

20:04 Π. Μελάς: Στις άλλες ψηφοφορίες θα είμαι σε θετική κατεύθυνση (σσ σήμερα δήλωσε «παρών«).

20:03 Α. Σαμαράς: «Ήταν απόψε η πρώτη από τις τρεις ψηφοφορίες. Έχουμε μπροστά μας άλλες δύο. Ευελπιστώ ότι θα εκλεγεί ΠτΔ. Οι συνθήκες είναι δύσκολες για τη χώρα και πιστεύω ότι οι βουλευτές αντιλαμβάνονται ότι η χώρα δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες. Θέλω επίσης να συγχαρώ τους βουλευτές που στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν Σταύρο Δήμα».

20:00 Π. Καμμένος: Θα προχωρήσουμε στην αντικατάσταση της κυβέρνησης και στην απαλλαγή της χώρας από την ξένη κατοχή. Το σημερινό αποτέλεσμα σημαίνει εκλογές. Ο ελληνικός λαός και οι βουλευτές δεν τρομοκρατούνται. Ο Σαμαράς πρέπει να εγκαταλείψει την κυβέρνηση και τη χώρα. Οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται αν ψηφίσουν ΠτΔ στις άλλες 2 ψηφοφορίες ανεξαρτήτως ονόματος, ακόμα και αν παραιτηθεί ο Σαμαράς.

19:45 Στ.Δήμας» 160, «παρών» 135, «απόντες» 5, τελικό

19.42  Ολοκληρώθηκε η διαδικασία, αναμένεται η συγκεντρωτική ανακοίνωση

19.38  Μπόλαρης παρών

19.36 Μελάς (αμφιλεγόμενος) παρών, Ρεπούση παρούσα, Τζάκρη παρούσα. Ως τώρα ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ δεν αποκλίνουν από την κομματική τους απόφαση

19.35 Ραχήλ Μακρή παρούσα, Μπούκουρας (πρώην ΧΑ) απών, Παραστρατίδης παρών, Αλεξόπουλος (πρώην ΧΑ) απών, Μουτσινάς (ανεξάρτητος) παρών

19.32 Αηδόνης και Νταβρής ΝΑΙ. Μέχρι στιγμής, Σπ. Λυκούδης, Γρ. Ψαριανός, Χ.Αηδόνης, Νταβρής οι εκτός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που ψηφίζουν υπέρ Στ. Δήμα,

19. 30 Απών ο Γιοβανόπουλος, Γιαταγάνα παρούσα, Ξηροτύρη παρούσα, Μάρκου ΝΑΙ

19.25 Από τους “αμφιλεγόμενους”  Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ) παρών, Ουζούνιδης 9πρώην ΑΝΕΛ), παρών

19.21 Από τους ανεξάρτητους: Φούντα παρούσα, Οικονόμου παρών, Μίκα Ιατρίδη παρούσα

19.20  Από τους ανεξάρτητους: Μίμης Ανδρουλάκης παρών, Καπερνάρος παρών, Κουβέλης παρών, Ψαριανός ΝΑΙ, Βουδούρης παρών

19. 16 Από τους ανεξάρτητους: ΝΑΙ ο Λυκούδης, παρών ο Πολύδωρας, παρών ο Τατσόπουλος

19.14 Μοναδικός υποψήφιος ο Σταύρος Δήμας μετά από πρόταση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ -Δεν θα υπάρξουν τοποθετήσεις και ομιλίες

19.10  Ξεκινά η συνεδρίαση, ο Β. Μεϊμαράκης απηύθυνε συλλυπητήρια για το μακελειό στο σχολείο του Πακιστάν – Φωνές και συνθήματα από την διαμαρτυρία εκτός της Βουλής

19.00 Σε εξέλιξη η πορεία διαμαρτυρίας για την εκλογή ΠτΔ

18:50 Πάνος Καμμένος: “Η Ελλάδα απόψε αλλάζει πολιτικό σκηνικό”. Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την ψηφοφορία στη Βουλή. Δεκάδες δίκτυα θα συνδεθούν με το κανάλι της Βουλής για να μεταδώσουν την ψηφοφορία:

 

 

 

18:42 Μόλις έφτασε ο Α. Σαμαράς στη Βουλή.

 

18:40 Τα αμερικανικά ΜΜΕ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

 

18:34 Στη Βουλή έφτασε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

 

18:30 Το αδιαχώρητο στη Βουλή από δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία. Έχουν στηθεί δυο τέντες στο περιστύλιο δεκάδες κάμερες και από διεθνή  και ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα (Φωτογραφία news247.gr):

 

18.20  Έφτασαν στη Βουλή οι Χρυσαυγίτες βουλευτές. Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας στο πέρασμά τους μέσα στη Βουλή, δεν τους πλησιάζει κανείς (πηγή: @doleros).

 

18.15 Συνάντηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη – Πάνου Καμμένου την Πέμπτη

 

18.00 Πρόταση Βενιζέλου για συναινετική εκλογή ΠτΔ και «μετά βλέπουμε…»

 

17.50  Ποταμίσια αγανάκτηση για την αδυναμία εκλογής Προέδρου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης