"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Συγκέντρωση αύριο στη Εφορία κατά του ΕΝΦΙΑ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, οι αγρότες και οι συνταξιούχοι που συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Αχίλλειον» μετά από κάλεσμα εκλεγμένων συνδικαλιστών, αφού συζητήσαμε πάνω στο ζήτημα που αφορά στο νέο χαράτσι-φόρο με το όνομα  ΕΝ.Φ.Ι.Α, αποφασίσαμε:

Το νέο χαράτσι έρχεται να προστεθεί στους ήδη συσσωρευμένους φόρους και να μας κάνει το βίο-αβίωτο. Οι διαρκείς φόροι και τα προηγούμενα χαράτσια, η μείωση των μισθών και των συντάξεων, η απλήρωτη εργασία και η τεράστια ανεργία, η διάλυση της δωρεάν Δημόσιας υγείας και παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης, μας οδήγησαν στην εξαθλίωση και στην αδυναμία να ανταπεξέλθουμε στις στοιχειώδεις ανάγκες της επιβίωσης των οικογενειών μας.

Ως εκ τούτου: Αρνούμαστε να δεχτούμε τον αργό θάνατο στον οποίο μας οδηγούν η Τρόικα και η κυβέρνηση. Αρνούμαστε τη διαρκή λεηλασία των δικαιωμάτων και του εισοδήματός μας μέσου των περικοπών και της φορο-ληστείας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση: να πάρει τώρα πίσω το άδικο χαράτσι και τους αντεργατικούς-αντιλαϊκούς νόμους που μας οδήγησαν στην φτώχεια και στην ανέχεια.

Εφόσον αυτό δεν γίνεται, η πάλη μας στρέφεται ενάντια στην ίδια την κυβέρνηση και την Τρόικα(Ε.Ε-Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ. και ντόπιο κεφάλαιο) και στην αντιλαϊκή πολιτική τους με σκοπό την ανατροπή τους.

Για να πετύχουμε τους σκοπούς μας θα προχωρήσουμε σε πλατιά ενημέρωση του λαού και στην συγκέντρωση υπογραφών και την πραγματοποίηση αγωνιστικών εκδηλώσεων, αρχής γενομένης από την Παρασκευή, 26/9/2014, στις 9 η ώρα το πρωί, μπροστά στην εφορία.

Με ανυπακοή στους αντιλαϊκούς νόμους, στην πληρωμή των χαρατσιών, των προστίμων, των διοδίων, των τραπεζών, να αμφισβητήσουμε και να υπονομεύσουμε την μειοψηφική συγκυβέρνηση και την άνομη εξουσία τους και να απαιτήσουμε:

  • Να καταργηθεί το νέο χαράτσι με το όνομα ΕΝ.Φ.Ι.Α. Να αποσυνδεθούν άμεσα από την πληρωμή του, οι κατασχέσεις ακινήτων, μισθών και συντάξεων, και η έκδοση φορολογικής ενημερότητας.   
  • Να διαγραφούν τα χρέη των εργατικών και φτωχών λαϊκών οικογενειών προς την εφορία και τις τράπεζες
  • Να σταματήσει τώρα η υπερφορολόγηση του λαού, να καταργηθούν τα χαράτσια και τα διόδια, να φορολογηθούν οι κεφαλαιοκράτες, οι τράπεζες και η μεγάλη ακίνητη περιουσία
  • Να καταγγελθεί και να καταργηθεί το μνημόνιο και οι εφαρμοστικοί-αντεργατικοί-αντιλαϊκοί νόμοι
  • Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κινήματος, για δουλειά σε όλους με δικαιώματα, δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια-παιδεία, κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη και αξιοπρεπή διαβίωση.
  • Να απαλλαγούμε από το βραχνά του δημόσιου χρέους το οποίο μας λεηλατεί!

 

Απέναντι στην κρίση του συστήματος και στην βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικα, κανένας δεν πρέπει να μείνει μόνος! Με ενιαίο μέτωπο μπορούμε να τους νικήσουμε!

Καλούμε όλους τους φορείς, από τις τοπικές διοικήσεις των Δήμων και των Περιφερειών  μέχρι τους συλλόγους, τα σωματεία και το Εργατικό Κέντρο, να καταδικάσουν έμπρακτα το νέο χαράτσι και να συστρατευτούν μαζί μας στον αγώνα για αξιοπρεπή διαβίωση.

Τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια πρέπει να πάρουν θέση άμεσα ενάντια στο νέο χαράτσι το οποίο καλούνται να πληρώσουν εκτός των άλλων και οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, διότι, σε διαφορετική περίπτωση, στην περίπτωση που το πληρώσουν, τότε θα περικόψουν κονδύλια πολλών χιλιάδων ευρώ από κοινωφελείς σκοπούς, από σχολεία, κοινωνικές δομές, έργα, κλπ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, όλο το λαό των Τρικάλων, να πάρει μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και εναντίωσης στο νέο χαράτσι, την Παρασκευή, 26/9/2014, στις 9 η ώρα το πρωί, μπροστά στην εφορία.

 

       Η Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στον ΕΝ.Φ.Ι.Α

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης