"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι του Βόλου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Επιτροπή Ειρήνη Βόλου καλεί συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς του Βόλου και της Μαγνησίας, την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, ώρα 18:30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι του Βόλου ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού πλοίου «USS Carson City», του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση -κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου: “Το πλοίο συμμετέχει μαζί με την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και τους Αμερικάνους στρατιώτες που έχουν εγκατασταθεί σε Βόλο και Στεφανοβίκειο στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος», γεγονός που αποδεικνύει το ολοένα και πιο στενό δέσιμο της χώρας στις επικίνδυνες αντιπαραθέσεις στην περιοχή. Επιβεβαιώνεται άμεσα και με τον πιο περίτρανο τρόπο η καταγγελία της ΕΕΔΥΕ, παράρτημα Βόλου, που στην σύσκεψη φορέων στις 31/10/2018 είχε επισημάνει ότι  η παρουσία περιορισμένων αμερικανικών στρατευμάτων στο Στεφανοβίκειο θα εξελιχθεί σε μετατροπή όλης της περιοχής μας, της Ν. Ιωνίας, της Αγχιάλου, του λιμανιού του Βόλου, σε μια απέραντη Αμερικανονοατοική βάση.

Η Επιτροπή Ειρήνη Βόλου καλεί του μαζικούς φορείς και τα σωματεία των εργαζομένων να αντισταθούν στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε και στην πολιτική της κυβέρνησης, που εμπλέκει άμεσα και έμμεσα τη χώρα μας σ’ αυτούς. Να ζητήσουν να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια στη Συρία και σε άλλους λαούς. Να μην επιτρέψουν να μετατραπεί ο Βόλος, η Μαγνησία και η χώρα μας σε ένα πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με τις βάσεις τους, που δεν φτιάχνονται για να προστατεύσουν τη χώρα και τα σύνορα της, αλλά για να χτυπήσουν άλλους λαούς. Ταυτόχρονα μετατρέπουν σε επίκεντρο ισχυρού πλήγματος αντίπαλων δυνάμεων σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας και στην περιοχή μας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης