"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Συγκλονιστική στιγμή! Οι Γάλλοι τραγουδάνε την “Διεθνή” βαδίζοντας προς τη Βαστίλη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ενα συγκλονιστικό, απογειωτικό και ελπιδοφόρο στιγμιότυπο από τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις των γάλλων εργαζόμενων έχει έρθει στη δημοσιότητα: 

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ανόητοι, ανιστόρητοι, αδιάβαστοι, αμετροεπείς, άξεστοι,απολίτιστοι Γάλλοι τι ακριβώς κάνετε; Ξεσηκώνεστε ενάντια στον (καταφανέστατα) υπάλληλο των Τραπεζών (το ταυ κεφαλαίο), που σας έβαλαν να εκλέξετε, για να μην έλθει στην χώρα σας η …ακροδεξιά; Δεν βλέπετε εμάς, τον πιο έξυπνο λαό της γης, που ψηφίσαμε τον αρχι-υπάλληλο τους, για να μην βγει η ακροαριστερά του …Τσίπρα; Τώρα που επανήλθε και ο Πολάκης να δείτε τι θα ψηφίσουμε.
    Θέλετε ρε να πέσουν έξω οι Τράπεζες και να καταστραφούμε ούλοι; Δεν βλέπετε τι γίνεται στην Ελβετία*; Και είστε πιο μάγκες εσείς από εμάς τους εργατικούς, που θα βγούμε στα 67 στην σύνταξη; Βρε ουστ.
    * Κρατικοποίηση Τράπεζας στην Ελβετία: Μόλις μαθεύτηκε, έβαλε το κράτος ”μπροστινή” την UBS και την εξαγόρασε. Αυτό για να μην αυτοκτονήσουν μερικοί αρθρογράφοι της ΤΡΙΚΚΗpress. Ονόματα δεν λέω.

    • Τα ίδια κάναμε και εμείς για το νόμο Γιαννίτση και μετά χρεωκόπησαν τα ασφαλιστικά ταμεία.
      Ευτυχώς εκεί έχουν τον Μακρόν, και όχι το Σημίτη.

      • Τώρα είναι καλός ο Γιαννίτσης; Τον ψήφιζες τότε ή πίστευες στο Θεό Κώστα Καραμανλή και μας ζάλιζες τα μέζεα, όπως τώρα με αυτόν τον χάχα. Αλλά θα μου πεις, ”τι να μας κάνει και ο Μητσοτάκης, πόσα να μας δώσει;”

      • :Ναι έχουν Μακρόν .Τόση Δημοκρατία είχαν να δουν οι Γάλλοι από την εποχή της κυβέρνησης του Βισύ. Ο νεοφιλελευθερισμός αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο και αυτό είναι ο φασισμός και η τρομοκρατία των πολλών από τους ελάχιστους.
        ΔΕΝ μπορεί να περάσει τίποτα δημοκρατικά και προσπαθεί να επιβάλει με τη βία. Αλλά νπορεί να μην είναι Σημίτης ο Μακρόν όμως και οι Γάλλοι δεν είναι Έλληνες κι έχουν πίσω τους το 1789 το 1848 και το 1871.

  2. Κάτι δομημένα ομόλογα στο χρηματιστήριο και διακίνηση μαύρου χρήματος πρός διευθυντές ασφαλιστικών ταμείων μάλλον τις ξέχασες …. Αλλά η εύκολη λύση είναι πάντα μια…Δουλεια μέχρι τα 80.Αντε γιατί έχουν και έξοδα τα παιδιά.Μαθαινω πως ένας από τους….στιλοβατες της οικονομίας γνωστός αρχιτεμπελης γόνος με σημαντικό παρασιτικό ρόλο στην κοινωνία μας και ιδιοκτήτης ομάδας έστειλε τη Μερσεντές για σέρβις στη Γερμανία … Δουλειά δουλειά έχουμε έξοδα

    • Τα κρατικά δεκάδες ταμεία σπατάλησαν τα λεφτά του λαού σε μαϊμου συντάξεις και ρουσφέτια. Το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ και η λαϊκο-δεξιά του Κωστάκη χρεωκόπησαν την Ελλάδα και τα Ταμεία και μετά ήρθε ο αριστερός Τσίπρας και μας ξαναχρεώσε επιπλέον με το 3ο μνημόνιο.

      • Εάν είναι να σπαταλάνε τα ΚΡΑΤΙΚΑ ταμεία τα λεφτά του λαού, τότε να τα κάνουμε ΙΔΙΩΤΙΚΑ. Συμφωνείς ΣΧΟΛΙΟ; Να δώσουμε το χρήμα στους ιδιώτες, διότι είναι …φερέγγυοι. Κατόπιν, θα μας το επιστρέψουν.
        Υ.Γ. 1.Η λαϊκο-δεξιά του Κωστάκη σε ποιο κόμμα ήταν; Σήμερα που είναι; Θύμισε μου…
        Υ.Γ.2. Για να το πούμε 3ο μνημόνιο, μάλλον υπήρξε 1ο και 2ο. Ήσαν πιστωτικά αυτά και …χρεωστικό του Τσίπρα;

  3. Η πάνω φωτογραφία είναι fakenews, από τους εορτασμούς στο Μπουένος Άιρες κατά την πρόκριση της Αργεντινής στο τελικό του Mundial

    • Αγαπητέ Politis, όντως αυτή η φωτογραφία είναι απο τους πανηγυρισμούς της Αργεντινής στο τελικό του Mundial!!! Το σχολίασα και εγώ, αλλά δεν βλέπω να έχει αναρτηθεί μέχρι τώρα απο την σύνταξη της στήλης!!!

  4. Ναι βρε όντως δεν κουνιέται τίποτα εκεί πέρα.Εξαλλου το είπε κι ο πορτοσαλτες σήμερα.Αυριο θα βγάλει και την αληθινή φωτό.Ζητημα να ναι καμιά δεκαριά όλοι κι όλοι.Ο κόσμος θέλει δουλειά μέχρι τα 90 τι να λέμε μα..κιες τώρα ;;Υ.Γ ωραία η περιγραφή του σχόλιο για το αστικό κράτος και όλα μαζί τα χρήσιμα εργαλεία που διαθέτει πρός ώφελος του καπιταλιστικού συστήματος και των αχρήστων αεργων καπιταλιστών που δεν έχουν καμία σχέση με την παραγωγή.

      • Εσύ ΣΧΟΛΙΟ πάνε στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, για να δουλεύεις μέχρι να πεθάνεις, μήπως συμπληρώσεις τη τεράστια σύνταξη σου. Μετά από πολλά χρόνια καταλάβαμε γιατί βλέπαμε παππούδια να εργάζονται σε δουλειές του ποδαριού. Και όχι μόνον. Όλοι οι σερβιτόροι, γκρούμερς κλπ, φανερές και όχι μαύρες εργασίες, γίνονται από υπερ-ηλικιωμένους.
        Υ.Γ. Είμαι περίεργος για το όταν ”πέσει” και η Β.Κορέα που θα βρίσκεις παραδείγματα. Ω, τι λέω ο τρελός… Σε λίγο έρχεται ο μέγας κομμουνιστής, ονόματι Τσίπρας. Στον ρόλο του …Μπέρια, θα είναι ο Πολάκης. Τρέμε, σας έχει όλους …φακελωμένους και με φωτογραφίες.

          • Τιιιιιιι; Αποκηρύσσει το ΣΧΟΛΙΟ (μετά βδελυγμίας) τον νεοφιλελευθερισμό; Γράψτο ρε hen με κεφαλαία εδώ και εγώ δεν θα πλησιάσω το πληκτρολόγιο ποτέ.
            Υ.Γ. Μην αρχίσεις τα μακ-μουκ, ότι είσαι απλά φιλελεύθερος και άλλες μπούρδες τινές… Θα γίνεις ρεζίλι, κάτι σαν τον νεο-μπούλη Καραμανλή, που μας είπε ότι η τηλεδιοίκηση λειτουργούσε μέχρι τις 10.35. Μόλις έκλεισε, μπουμ.

            • Και τον νεοφιλευθερισμό και την λαϊκή δεξιά των Καραμανλήδων και του Παυλόπουλου που καταχρέωσαν την Ελλάδα με τους Πασόκους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης