"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.8 C
Trikala

Συγχαρητήρια στις δύο γιατρίνες του νοσοκομείου Τρικάλων – Συλλυπητήρια στον Δήμαρχο και τον Ιατρικό Σύλλογο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δεν γνωρίζω προσωπικώς τις δύο κυρίες, τις δύο γιατρίνες του Γ.Ν.Τρικάλων που ως μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων διαφώνησαν με την απόφαση των υπολοίπων μελών να πουν [ΝΑΙ στη λειτουργία του «Μύλου των Ξωτικών» με την ευχή(?) «ότι θα υπάρξουν οι κανόνες εκείνοι που θα προκαλέσουν την μικρότερη επιβάρυνση(???) στο σύστημα Υγείας»].

Συγχαρητήρια για τη στάση τους, αν και δεν υπήρχε όπως όλοι ξέρουμε πιθανότητα να σταθεί ικανή ούτε για να ανατρέψει την προειλημμένη απόφαση του κ.Δημάρχου και όσων τον στηρίζουν, ούτε καν του συλλογικού τους οργάνου (του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων δηλαδή), που ως φαίνεται, αδυνατεί να αντισταθεί και να εναντιωθεί στις πολλές και συνεχώς αλλοπρόσαλλες, αντιφατικές, επιστημονικώς ατεκμηρίωτες και πολιτικώς ασόβαρες αποφάσεις των ανευθυνοϋπεύθυνων τοπικών και εθνικών κρατούντων.

Ας είναι όμως. Η στάση του καθενός καταγράφεται και αν και σε πολλές -αν όχι στις περισσότερες περιπτώσεις-, ο κόσμος μας έχει συνηθίσει ανεξαρτήτως δικαίωσης ή διάψευσης να τρέχει πάλι πίσω απ’ τους κρατούντες λησμονώντας (είναι βλέπεται η όποια εξυπηρέτηση ή το όποιο προσωπικό μικροόφελος επιδιώκει να έχει από αυτούς που όλα τα παραγράφει) να αποδώσει τις ευθύνες για τα λάθη τους.

Αυτή τη φορά επειδή το διακύβευμα δεν είναι το πολιτικό ή οικονομικό όφελος ορισμένων όπως επιπόλαια οι ίδιοι αποβλέπουν, αλλά διατήρησης αν όχι μείωσης των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή μας ή μεγάλης αύξησής τους, όπως και των θανάτων εξ αυτού και της κατάρρευσης του Γ.Νοσοκομείου Τρικάλων, ας ελπίσουμε την ώρα του απολογισμού, το ζήτω και το μπράβο να το κερδίσουν επάξια ο κ.Δήμαρχος και οι υποστηρικτές του για την απόφασή τους, ειδάλλως…

Ειδάλλως να είναι βέβαιοι ότι αυτή τη φορά το πράγμα θα πάει διαφορετικά. Μία άσχημη εξέλιξη, μία μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας, μία ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής μας εικόνας, δεν θα ισοδυναμεί απλώς με μία λάθος πρόβλεψη, με μία λάθος επιλογή, με μία ακόμη λάθος απόφαση, αλλά με ένα πολύ βαρύ φορτίο που ουδείς όσο τρανός κι αν θαρρεί πως έγινε κι όσο μεγάλες πλάτες κι αν του κάνουν οι πολιτικοί του πάτρωνες, δεν θα μπορέσει να το σηκώσει.

Δεν θα μπορέσει να το σηκώσει πρωτίστως (θέλω να πιστεύω) γιατί αν είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ δεν θα τον αφήσει η ΕΥΘΥΝΗ που θα τον βαραίνει, γιατί αν είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ δεν θα τον αφήσει η ΑΝΘΡΩΠΙΑ του και γιατί αν είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ δεν θα τον αφήσουν οι ΤΥΨΕΙΣ του, που δεν μπορεί, θα ξυπνήσουν από την ακοινώνητη μικρόνοιά του.

Κι αν όλα αυτά δεν αποδειχθούν ικανά να διαπεράσουν τον παχυδερμισμό της μεγαλομανούς επάρσεώς του, ένα τέτοιο βαρύ φορτίο να είναι σίγουρος πως θα τον καθίσει στο εδώλιο της λογοδοσίας, παρά την όποια βοήθεια μπορεί να του προσφέρει το σύστημα εξουσίας στο οποίο είναι ενταγμένος.

Βέβαια οι ανήσυχοι και οι αρνητικοί απέναντι στην απόφαση για την φετινή λειτουργία του «Μύλου των Ξωτικών» βρισκόμαστε στην περίεργη θέση να ευχόμαστε όχι την δική μας επαλήθευση, αλλά την διάψευσή μας.

Για το καλό της υγείας ολόκληρης της τοπικής μας κοινωνίας, ευχόμαστε να είμαστε και να αποδειχθούμε εμείς αδικαιολόγητα ανήσυχοι και να έχει δίκιο ο κ.Δήμαρχος. Μακάρι να κάνουμε λοιπόν εμείς λάθος και όλα να πάνε καλά.

Οπότε, τώρα που πια «ο κύβος ερρίφθη» και ο Μύλος των Ξωτικών θα λειτουργήσει δεν μας μένει κάτι άλλο, πέραν ίσως τούτων.

– Να γεμίσουν χρήμα οι τσέπες εκείνων που μη κοροϊδευόμαστε σ’ αυτό και μόνο αποσκοπούν.

– Να γεμίσουν περηφάνια τα «εγκεφαλικά κενά αέρος» κάποιων Τρικαλινών που με κάτι τέτοια καμώνονται τους «εν παραδείσω κατοικούντες».

– Να γεμίσουν «γλιτσιασμένες» τηλεοπτικές συνδέσεις, προβολές και αφιερώματα τα διψασμένα για αυτοπροβολή μυαλά του κ.Δημάρχου.

Έτσι δεν είναι κ.Δήμαρχε και αγαπητά Παπαγαλοστεργάκια;

Τι λέτε (αφού όλοι το έχουν καταλάβει πια ότι εκεί αποβλέπετε), μ’ αυτά θα είμαστε καλά;

Αν επιτευχθούν αυτά θα είμαστε οκ;

Γιατί γι’ αυτά λυσσάξατε να λειτουργήσετε τον «Μύλο των Ξωτικών», παρά τους κινδύνους μίας πολύ πιθανούς αλματώδους αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, που λόγω του συνωστισμού που θα προκαλέσουν οι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών που θα εισρεύσουν σε όλη την πόλη και όχι μόνο στο χώρο του Μύλου, ελλοχεύουν για όλους τους Τρικαλινούς και τις Τρικαλινές.

Μόνο προσέξτε καλά:

– Να μη γεμίσουν τα Τρίκαλα κορονοϊό.

– Να μη γεμίσει το νοσοκομείο μας με ασθενείς Covid-19 και

– Να μη γεμίσουμε φέρετρα, γιατί τότε… αλίμονό σας.

Χρήστος Πούλιος

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συγχαρητήρια για το κείμενο σας…είναι ακριβώς όπως τα περιγράφεται..ντροπή στον δήμαρχο,στα πειθαρχημένα λελο-παπαστεργακια,αλλά και στον ετεροκαθοριζόμενο άβουλο Ιατρικό Σύλλογο…

  2. ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΗΜΟΣΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΒΡΕΞΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ Ο ΠΑΧΟΥΛΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ.ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΜΑΤΙΕΣ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΩΣ ΤΑ ΒΓΑΖΑΝΕ ΠΕΡΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΑ ΤΑΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΥΛΟ ΣΑΝ ΜΑΝΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΑΛΙΑ ΜΥΑΛΙΑ.ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ .Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΩΣΤΑ.

    • Δεν νομίζω ότι οι γιατροί των Νοσοκομείων να είναι δημόσιοι υπάλληλοι με την έννοια των δημοσίων υπαλλήλων που προΐσταται ο Δήμαρχος ο δικός σου και ούτε να καλοπληρώνονται.
      Και πόσο μάλλον οι συγκεκριμένες γιατρίνες που αποτελούν στολίδι για το Νοσοκομείο Τρικάλων και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και δίπλα στους ασθενείς ασκώντας πραγματικά λειτούργημα…
      Για την οικονομία στη χώρα θα πρέπει να αποτανθείς στο πολιτικό σύστημα που την έφερε σε αυτή την κατάντια, κάτι που πιθανόν ποτέ δεν έκανες…
      Επιτιμώντας αυτούς που παίρνουν θέση υπέρ της δημόσιας υγείας στρέφεσαι κατά του εαυτού σου πρωτίστως και κατά της υγείας της κοινωνίας. Η απόφαση ήταν του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι του Δημάρχου μόνο, οπότε θα πρέπει να συγχαρείς το ΔΣ και όχι μόνο το Δήμαρχο.

    • Λυπάμαι που μιλάς για παλιά μυαλά και υπονοείς ως νέα μυαλά τον κυνισμό των νεώτερων ανθρώπων της εποχής μας, που αισθανόμενοι δυνατοί ως βιολογικοί οργανισμοί δεν νοιάζονται για την υγεία των ηλικιωμένων και ανήμπορων ανθρώπων και δεν εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας.
      Αυτή η θεώρηση είναι ότι πιο σκουριασμένη και είναι τόσο παλιά από τότε που ο άνθρωπος ήταν πρωτόγονος…
      Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μας πει ο Δήμαρχος το ποσοστό που νόσησε στο Δημαρχείο και εάν εφαρμόστηκαν πραγματικά τα μέτρα προστασίας και πόσο προστάτεψε τους υπαλλήλους του. Γιατί εγώ π.χ. έβλεπα την Δημοτική αστυνομία να σουλατσάρει χωρίς μάσκες στον εξωτερικό χώρο τις περιόδους με υψηλό φορτίο, ενώ θα έπρεπε να είναι το υπόδειγμα εφαρμογής Μέτρων προστασίας από τον ιό έστω και εάν δεν ήταν υποχρεωτική η μάσκα.
      Και επειδή κατηγορείς τους ΔΥ πρέπει να ξέρεις ότι δεν μπήκαν όλοι με αναξιοκρατικά κριτήρια και όσοι μπήκαν αναξιοκρατικά υμνούσαν πολιτικούς, βουλευτές, κόμματα δημάρχους, όπως ακριβώς και εσύ τώρα….

  3. Καλύτερα να μιλήσεις για την συμπεριφορά και το ήθος των 2 γιατρίνων στο Νοσοκομείο, που δουλεύουν περισσότερο και από εμάς του ιδιωτικού τομέα και μετά να σχολιάζεις περί Δημοσίων Υπαλλήλων ελαφρά την καρδία. Οι μη έχοντες γνώση των πραγμάτων του Νοσοκομείου μας δεν έχουν δικαίωμα να δημιουργούν παράσιτα εκπέμποντας ψευδή μηνύματα. Κρίμα..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης