"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ουσιαστική η συζήτηση επί σημαντικών θεμάτων, αυτή που διεμείφθη ανάμεσα στον Δήμαρχο Τρικκαίων και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ. Ο κ. Γιώργος Καββαθάς, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα κ. Γιώργο Κουράση, επισκέφθηκε τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου στο γραφείο του, στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Παρόντες και ο β΄ αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, επί χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων κ. Βαγγέλη Αγγελάκης, αλλά και ο οι επίσης εκλεγέντες στις πρόσφατες εκλογές στην Ομοσπονδία, κ. Δημήτρης Ιωάννου και Δημήτρης Παναγιωτόπουλος. Μια, δηλαδή, αντιπροσωπευτική κατά το δυνατόν εκπροσώπηση των επαγγελματιών των Τρικάλων στη δημοτική αρχή. Επομένως, η συζήτηση σαφώς περιστράφηκε σε θέματα που αφορούν στον κορμό της επαγγελματικής ζωής της χώρας. Κυρίαρχο ζήτημα, φυσικά, οι οφειλές – βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες – προς τους Δήμους, με την άσκηση κριτικής από τον κ. Καββαθά, για τις διατάξεις των νόμων, οι οποίοι, επί της ουσίας, όπως ανέφερε, δεν διευκολύνουν τους επαγγελματίες.
Επίσης, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας αναφέρθηκαν στην ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος ουσιαστικά στηρίζει τον δευτερογενή, με τα χρήματα να παραμένουν στον τόπο παραγωγής. Εστι, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Τρικάλων και του προέδρου του κ. Βασίλη Γιαγιάκου, για την ανάπτυξη δενδρωδών καλλιεργειών και στον Δήμο Τρικκαίων. Ταυτοχρόνως, υπενθύμισε την απόφαση του Δήμου και της etrikala ΑΕ (της αναπτυξιακής εταιρίας που έχει αναλάβει τη διοργάνωση του «μύλου των ξωτικών») να δημιουργήσουν «τοπική αγορά» εντός του χώρου του μύλου. Με την ευκαιρία, ο κ. Αγγελάκης εξέφρασε ευμενώς την πλήρη στήριξή του στην πολιτική απόφαση της δημοτική αρχής, να προτιμηθεί τοπική εταιρία παρασκευής και εμφιάλωσης αναψυκτικών (ΚΛΙΑΦΑ Α.Ε.) για τη φετινή τέταρτη διοργάνωση, με γνώμονα τη στήριξη των τρικαλινών επιχειρήσεων.
Η συζήτηση για τα «ξωτικά» περιείχε και το σχόλιο του κ. Καββαθά, για το πόσο γνωστή έγινε η πόλη των Τρικάλων ως πρωτεύουσα των Χριστουγέννων στη χώρα μας, αλλά και το κατά πόσο οφείλει ο κάθε επαγγελματίας να προσέχει και λειτουργεί με γνώμονα την ορθή εξυπηρέτηση των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών. Στο σημείο αυτό ο κ. Αγγελάκης υπενθύμισε ότι η Ομοσπονδία κατ’ έτος εκδίδει οδηγίες για να επιστήσει την προσοχή σε όλους τους επαγγελματίες που εμπλέκονται με τη διοργάνωση ή υποδέχονται επισκέπτες. Ο δε κ. Παναγιωτόπουλος, με την ιδιότητα και του πρόεδρου των επαγγελματιών του επισιτισμού, τόνισε τα οφέλη από τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ο δε κ. Ιωάννου, ανέφερε ότι η επίσκεψη είχε και έναν χαρακτήρα επίδοσης συγχαρητηρίων στον Δήμαρχο Τρικκαίων, για την εκλογή του στο ΔΣ της ΚΕΔΕ. Εξάλλου, η Ενωση των ΟΤΑ της χώρας και η Συνομοσπονδία των επαγγελματιών, συνεργάζονται παλαιόθεν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για την προώθηση λύσεων και τη διαμόρφωση ουσιαστικών πλαισίων συναντίληψης.

Από το γραφείο Τύπου

 

gsebee

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης