"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.7 C
Trikala

Συζήτηση για την Κύπρο ζητά το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αίτημα της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για κατεπείγουσα συζήτηση των τουρκικών προκλήσεων κατά της Κύπρου
Με επιστολή της στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σούλτς, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ζητά την κατεπείγουσα συζήτηση στην Ολομέλεια, για τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της Κύπρου, και τους γενικότερους κινδύνους που περικλείει η όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Στρασβούργο, 21/10/2014
Είναι πολύ σοβαρές οι εξελίξεις με την τούρκικη προκλητικότητα και ιδιαίτερα την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ, με την παρουσία πολεμικών πλοίων της Τουρκίας στα ανοικτά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γεννούν σοβαρούς κινδύνους για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής, στην οποία ήδη μαίνονται πολεμικές επεμβάσεις και συγκρούσεις.
Η κατάσταση περιπλέκεται και από τη διεξαγωγή αεροπορικών στρατιωτικών ασκήσεων Ελλάδας – Ισραήλ, και τα ναυτικά γυμνάσια της Ρωσίας στην ίδια περιοχή, τους σφοδρούς ανταγωνισμούς που αναπτύσσονται με επίκεντρο τις ενεργειακές πηγές και τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας.
Με βάση τα παραπάνω κρίνουμε απολύτως αναγκαίο να συμπεριληφθεί ως κατεπείγουσα στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, συζήτηση για την τουρκική επιθετικότητα ενάντια στην Κυπριακή Δημοκρατία, την Πέμπτη το πρωί».

ΤΡΙΚΑΛΑ 22/7/2014 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης