"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή από τους φοιτητές ΤΕΦΑA

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πορεία διαμαρτυρίας με αίτημα την απόσυρση του αθλητικού νομοσχεδίου για τα εργασιακά δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΦΑΑ, θα πραγματοποιήσει ο Φοιτητικός Σύλλογος ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, το μεσημέρι της Παρασκευής στα Τρίκαλα. 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του με την οποία καλεί τους πολίτες των Τρικάλων να στηρίξουν την κινητοποίησή τους:  

“Αντιεπιστημονικές, επικίνδυνες για την δημόσια υγεία, άδικες και καταχρηστικές κρίνουμε τις προτεινόμενες διατάξεις στο ευρισκόμενο στην δημόσια διαβούλευση 5ου αθλητικό νομοσχέδιο του υφυπουργού αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη. Μιλάμε για ένα νομοσχέδιο που απαξιώνει το πτυχίο μας και την επιστημοσύνη μας. Όπως αναφέρει και ο ΠΣΕΑΑ κατακρίνουμε τον ορισμό ενός εκπαιδευτή για όλους τους αθλούμενους και για όλα τα αθλήματα, με μόνη προϋπόθεση την πιστοποίηση ιδιωτικών πτυχίων. 

Ακόμη, όσον αφορά τον αθλητικό εθελοντισμό είμαστε κάθετοι στο να περιοριστεί στην παροχή υπηρεσιών (υλοποίηση αθλητικών διοργανώσεων) και να απαγορευτεί ρητά ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η εποπτεία προγραμμάτων σωματικής άσκησης. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο είναι υποχρεωτική η εισαγωγή συλλόγων στις δραστηριότητες αυτές, εμπορευματοποιώντας κάθε είδους δημόσιας άθλησης πλήττοντας όλους τους συμπολίτες μας. Επίσης, η κατάργηση της χρηματοδότησης του προγράμματος «Άσκηση για όλους» οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους μας. 

Η υγεία και η ασφάλεια του αθλούμενου πολίτη δεν μπορεί να βρίσκεται στα χέρια ενός ταχύρρυθμα εκπαιδευμένου τεχνίτη που αντιγράφει ασκησιολόγια. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή προγραμμάτων άσκησης θα πρέπει να εκτελείται αποκλειστικά από πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ /ΣΕΦΑΑ.

Απαιτούμε: 

 Την άμεση απόσυρση του αθλητικού νομοσχεδίου Αυγενάκη.

 Να μην εξισωθεί το πτυχίο μας με αυτά των ταχύρυθμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

 Την αποκλειστικότητα  σχεδιασμού, οργάνωσης και εποπτείας προγραμμάτων σωματικής άσκησης από πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ/ΣΕΦΑΑ.

 Δημόσια και δωρεάν άθληση για όλους.

Μετά από γενική συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ να προβούμε σε κινητοποίηση. 

Καλούμε όλους και όλες να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά μας στη κινητοποίηση του φοιτητικού μας συλλόγου την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου με συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 12.00 μ.μ.”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης