"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Συλλαλητήριο στη Λάρισα με αφορμή την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο «αναπτυξιακό συνέδριο» Θεσσαλίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με αγωνιστικό πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα, την ημέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στο «αναπτυξιακό συνέδριο» Θεσσαλίας, που διοργανώνει η κυβέρνηση, από κοινού με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το διήμερο 10 – 11 Οκτώβρη 2017, στη Λάρισα, θ’ απαντήσουν οι Θεσσαλοί εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες και άλλα λαϊκά στρώματα στην προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να εξωραΐσει την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της μέσα και από αυτού του τύπου περιφερειακά συνέδρια.

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση του συλλαλητηρίου πήραν το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία, αγροτικοί σύλλογοι κι άλλοι μαζικοί φορείς των τεσσάρων θεσσαλικών νομών.

Μέσα στην ερχόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθούν, ανά θεσσαλικό νομό, συσκέψεις εργατικών σωματείων, αγροτικών συλλόγων κι άλλων μαζικών οργανώσεων, με στόχο την πλατιά ενημέρωση του λαού για τους πραγματικούς σκοπούς της λεγόμενης «δίκαιης» ανάπτυξης που προπαγανδίζει η κυβέρνηση μέσα από αυτά τα συνέδρια και για την εξασφάλιση της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης λαϊκής συμμετοχής στο συλλαλητήριο. Ήδη, στη συνεδρίασή του το ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας αποφάσισε τη συμμετοχή των αγροτών στο συλλαλητήριο με τρακτέρ.

Συνέντευξη Τύπου για το συλλαλητήριο έδωσαν την Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη, στη Λάρισα, εκπρόσωποι από το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, από εργατικά σωματεία της Μαγνησίας και τον Φοιτητικό Σύλλογο Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Τάσος Τσιαπλές, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ο Βαγγέλης Μπούτας, Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και ο Κώστας Στεργίου, Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», υπογράμμισαν ότι η «δίκαιη» ανάπτυξη την οποία επαγγέλλεται η κυβέρνηση και «διαλαλεί» στα «αναπτυξιακά συνέδρια», που διοργανώνει, ανά την ελληνική επικράτεια, με τη στήριξη των Περιφερειών, των Δήμων, των μεγαλοεργοδοτικών Οργανώσεων και των κυβερνητικών – εργοδοτικών συνδικαλιστών, θα φέρει νέα ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, πρόσθετα προβλήματα στους μικρομεσαίους αγρότες κι άλλα βάσανα στα άλλα λαϊκά στρώματα.

Κάλεσαν το λαό της Θεσσαλίας να συμμετάσχει μαζικά στο συλλαλητήριο διεκδικώντας κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, μέτρα στήριξης των ανέργων, άμεση υπογραφή νέων ΣΣΕ με αυξήσεις, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, κατάργηση της βαριάς έμμεσης και άμεσης φορολογίας, κατάργηση όλων των μέτρων της ΕΕ και των μνημονίων που ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες, αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία-πρόνοια και παιδεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης