"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Συμμετοχή Γ. Χονδρού στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ στην Τυνησία

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ
24 – 28 Μαρτίου στην Τυνησία

Αλληλεγγύη στον λαό της Τυνησίας για τον εκδημοκρατισμό της χώρας

Περισσότερες από 5000 οργανώσεις από 170 χώρες συγκεντρώθηκαν για αυτό το τετραήμερο στην Τυνησία να συζητήσουν για τον καπιταλισμό, την παγκοσμιοποίηση, το περιβάλλον, αλλά κυρίως να ανιχνεύσουν από κοινού τις εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την προηγούμενη Τετάρτη με την μεγάλη πορεία αντίστασης και αλληλεγγύης του Τυνησιακού λαού μετά την τρομοκρατική ενέργεια που κόστισε την ζωή σε 21 ανθρωπους. Μότο της πορείας ήταν “Πολίτες όλου του Κόσμου κατά της τρομοκρατίας”. Διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στην είσοδο του μουσείου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ευρωπαϊκή Αριστερά, η Αλληλεγγύη για Όλους, πήραν μέρος στην τεράστια πορεία, γεμάτη χρώμα παλμό και αποφαστηκότητα, παρά την καταρρακτωδη βροχή.
Πήραμε μέρος στην πορεία για να δηλώσουμε ότι τετοιες ενέργειες δεν θα μας γεμίσουν με φόβο, κυρίως δεν θα φοβίσουν τον λαό της Τυνησίας να συνεχίσει την πορεία του προς την δημοκρατία. Η πράξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο την μεγαλύτερη αποφασιστηκοτητα του κόσμου για αγώνα υπέρ της δημοκρατίας και κατά της τρομοκρατίας αλλά και την ενίσχυση του κύματος αλληλεγγύης. Η μάχη κατά του φόβου είναι μάχη για τον πολιτισμό και τον άνθρωπο. Η διαδήλωση αλληλεγγύης ήταν αντίστοιχη εκείνων που το αντι-παγκοσμιοποητικό κίνημα διοργάνωσε σε ολόκληρη την Ευρώπη στις 15 Φεβρουαρίου 2003 κατά του πολέμου στο Ιράκ. Η απάντηση μας στον πόλεμο και την τρομοκρατία είναι περισσότερη ειρήνη, βαθύτερη δημοκρατία, λιγότεροι στρατοί και αστυνομίες.
CHONDROSΤο ΠΚΦ συνεχίζει τις εργασίες του στο campus του πανεπιστημίου της Τυνησίας με εκατοντάδες σεμινάρια, συζητήσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η Ελλάδα και η εναλλακτική πρόταση της κυβέρνησης για διέξοδο από την κρίση όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη, είναι στο επίκεντρο. Κοινός τόπος των κινημάτων, των κομμάτων της αριστεράς αλλά και της κοινωνίας των πολιτών, είναι ο συντονισμός για την δημιουργία πανευρωπαϊκού μετώπου κατά της λιτότητας.
Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τόσο εδώ όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη τους επόμενους μήνες αναζητώντας ταυτόχρονα μορφές αλληλεγγυας υποστήριξης της ελληνικής κυβέρνησης και του προγράμματος της.
Και για να είναι αποτελεσματική αυτή η υποστήριξη θα πρέπει σε κάθε χώρα να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων υπέρ της αριστεράς. Παγκόσμιες συναντήσεις οπως αυτή του ΠΚΦ, μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά σ αυτόν τον στόχο.
Γιώργος Χονδρός
Τυνησία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης