"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Συμμετοχή του 8ου ΓΕΛ Τρικάλων σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στα πλαίσια  του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/δράση ΚΑ2 με τίτλο «Lets Make School our Second Home» πραγματοποιήθηκε η 1η Διεθνιστική συνάντηση στην Αλεξάνδρια  της  Ρουμανίας  από 19/11/2018 έως  23/11 /2018. Το 8ο ΓΕΛ Τρικάλων  εκπροσωπήθηκε από τους :  Σαρκατζή Βασιλική  (Συντονίστρια του προγράμματος), Κολοβό Νικόλαο (Διευθυντής) και Παπαβασιλείου Απόστολο.

Οι χώρες που συμμετέχουν στην σύμπραξη είναι : Ρουμανία, Τουρκία , Ιταλία και Ελλάδα. Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η  ανταλλαγή καλών πρακτικών και καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας  ώστε να αποτραπούν  τα άσχημα σχολικά  αποτελέσματα  και η σχολική διαρροή.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για το Εκπαιδευτικό σύστημα της Ρουμανίας, παρακολούθησαν ενημερωτικά σεμινάρια για την τάξη του μέλλοντος και για την χρήση του υπολογιστή στην διδασκαλία και στην μάθηση , παρακολούθησαν μαθήματα στο σχολείο υποδοχής  και συναντήθηκαν με τις τοπικές δημοτικές και εκπαιδευτικές αρχές. Επισκέφθηκαν την Βιβλιοθήκη και το Μουσείο της πόλης  στα οποία πραγματοποιούνται συνεχώς δράσεις με τα σχολεία. Ορίστηκαν οι ημερομηνίες για όλες τις κινητικότητες, καθορίστηκαν οι υποχρεώσεις του κάθε εταίρου, παρουσιάστηκε η ιστοσελίδα του έργου και το TwinSpace  του έργου στο eTwinning.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης