"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Συνάντηση Γεννηματά – Σημίτη για το νέο κόμμα της κεντροαριστεράς

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στη σύναντηση που έγινε στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή το πρωί της Τετάρτης κατόπιν αιτήματος της κυρίας Γεννηματά, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε την ανάγκη να υπάρχει εσωκομματική ηρεμία, καθώς πιστεύει ότι ο Κώστας Σημίτης έχει επιρροή στα στελέχη που διαφώνησαν με την ηγεσία στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής,γιατί προέρχονται από τους εκσυγχρονιστές.

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν εμπλέκεται σε παρασκηνιακές κινήσεις, συμφώνησε μαζί της για την ανάγκη ενότητας του χώρου και της επισήμανε ότι η κεντροαριστερά και η χώρα έχουν ανάγκη από έναν νέο και ενιαίο φορέα που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Όσο δεν γίνεται αυτό μένει ανοιχτό το παράθυρο ευκαιρίας για τον ΣΥΡΙΖΑ και οι πολίτες στρέφονται στη ΝΔ, αναφέρουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του Κώστα Σημίτη.

Φωτογραφία αρχείου
– Συνέδριο θέσεων της Συμπαράταξης τον Ιούνιο με διακομματική σύνθεση και χαρακτήρα (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κινήσεις, ΚΙΔΗΣΟ, ΕΔΕΜ).

– Έκτακτο συνέδριο θέσεων του ΠΑΣΟΚ το Φθινόπωρο (όπως θα κάνουν και τα άλλα κόμματα, ώστε όλα να αποφασίσουν για το μέλλον τους και τη συμμετοχή τους ή όχι στον νέο φορέα)

– Ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα και εκλογή αρχηγού από τη βάση (μπορεί και να αλλάξει η σειρά)

Το παρασκήνιο πίσω από τη σύγκρουση…

Στη Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι η ομάδα Ανδρουλάκη, σε συνεννόηση με το Ποτάμι και την Ώρα Αποφάσεων ήθελε να ανακόψει την πορεία ανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ. Με στόχο να αμφισβητήσουν την ηγεσία της, ακόμη και πριν από τις εκλογές.

Αντίθετα, Ανδρουλάκης και Ξεκαλάκης εκτιμούν ότι η κυρία Γεννηματά έχει βολευτεί με τη Συμπαράταξη και έχει θέσει σε δεύτερη μοίρα την ίδρυση νέου φορέα, στόχο που αποτελεί εντολή του συνεδρίου του 2015.

Αυτή τη στιγμή κανείς δε μπορεί να προβλέψει το τι θα συμβεί στη συνέχεια. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πάντως στο πλευρό της την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθώς χθες εξασφάλισε το «ναι» όλων των βουλευτών στο χρονοδιάγραμμα των τριών συνεδρίων.

Άγνωστος «Χ» ο Βενιζέλος…

Όλων; Πλην ενός. Καθώς πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν στο Στρασβούργο. Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος απουσίαζε και από την Κεντρική Επιτροπή, καθώς έχει αποφασίσει να μείνει για ένα διάστημα μακριά από τις εσωκομματικές εξελίξεις.

Σε κάθε περίπτωση, ένα νέο πολιτικό σήριαλ ξεκίνησε, διεκδικώντας το ενδιαφέρον των πολιτών. Το αν θα κάνει «γκελ» στο κοινό των ψηφοφόρων, μένει να αποδειχτεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης