"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Συνάντηση Κώστα Σκρέκα με την Υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ, Jennifer Granholm

lafarm

Σχετικά άρθρα

Θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως οι πολιτικές των δύο χωρών για την ενεργειακή μετάβαση, η προώθηση των ΑΠΕ και η διμερής συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ στην ενέργεια συζητήθηκαν στη συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, με την Υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ, Jennifer Granholm. 

  Ο κ. Σκρέκας παρουσίασε στην Αμερικανίδα ομόλογό του τις προτάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη στήριξη των καταναλωτών από το παγκόσμιο φαινόμενο της αύξησης της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας.

Από την πλευρά της η Αμερικανίδα υπουργός τόνισε τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα για τη διαφοροποίηση πηγών και οδεύσεων φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η συνάντηση Σκρέκα –   Granholm πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβίαστο περιθώριο της Υπουργικής Διάσκεψης της διατλαντικής εταιρικής σχέσης για την ενέργεια και το κλίμα (P-TECC).   

Η Υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ εξήρε το ελληνικό Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για την αντιστάθμιση των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων από τη μεταρρύθμιση της απολιγνιτοποίησης.

Όπως ανέφερε, αντίστοιχος σχεδιασμός θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε περιοχές των ΗΠΑ που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης