"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.4 C
Trikala

Συνάντηση με τον υπουργό ζητούν οι τρικαλινοί αγρότες για τις ζημιές που υπέστησαν στις καλλιέργειες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σύσκεψη για την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων από τις ζημιές που υπέστησαν στις καλλιέργειες πραγματοποίησαν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων με τους Αγροτικούς Συλλόγους του Δήμου Φαρκαδόνας και πληγέντες αγρότες από τις πλημμύρες και την κακοκαιρία.
Στην σύσκεψη έγινε εκτενής συζήτηση για τις καταστροφές που έγιναν στον νομό Τρικάλων και ειδικά στην πολύπαθη περιοχή του κάμπου της Φαρκαδόνας , για ακόμα μια φορά από τις πλημμύρες.
Αναδείχτηκαν οι ευθύνες των κυβερνήσεων και της τοπικής διοίκησης , τόσο των προηγούμενων όσο και των σημερινών, που ενώ γνωρίζουν το πρόβλημα και τα αιτήματα που έχουμε αναδείξει, αντί να πάρουν μέτρα για την κατασκευή αντιπλημμυρικών – εγγειοβελτιωτικών – αποστραγγιστικών και άλλων έργων , ρίχνουν το ανάθεμα στον καιρό και στην κακιά την  ώρα. Ο ι ευθύνες τους όμως δεν σταματούν εδώ , γιατί γνωρίζουν , οι κυβερνήσεις, και διατηρούν τον κανονισμό του ΕΛΓΑ , ο οποίος δεν εξασφαλίζει 100% αποζημίωση από όλες τις αιτίες καταστροφής στην φυσική και ζωική παραγωγή με αποτέλεσμα οι αγροτοκτηνοτρόφοι να πληρώνουν στον ΕΛΓΑ, που στην ουσία δεν λειτουργεί ανταποδοτικά αλλά ως ένα ακόμα χαράτσι στις τσέπες μας. Μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων σε συνεργασία με τους Αγροτικούς Συλλόγους του νομού αποφάσισε να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και παράλληλα καλεί τους αγρότες την ημέρα της συνάντησης να παρατάξουν τα αγροτικά τους μηχανήματα και τα τρακτέρ στον κόμβο της Φαρκαδόνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης