"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Συνάντηση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στη Λάρισα μεταξύ τουΔημάρχου Τρικκαίων καιΠροέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, της Αντιδημάρχου Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων κας. Έφη Λεβέντη, τουΓενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδα Μπακούρα, της Διευθύντριας Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου Θεσσαλίας, κας. Ευθυμίας Καλογήρου και του Διευθυντή Κατασκευής Δικτύου Θεσσαλίας κ. Δημήτριου Πώποτα. Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής ενημερώθηκαν για την πορεία υλοποίησης των έργων επέκτασης του δικτύου διανομής στον οικισμό του Μεγαλοχωρίου και την σύνδεση της βιομηχανίας ΒΙΟΣΕΡ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Διευθυντής ενημέρωσε για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της Εταιρείας, με κύριο αναπτυξιακό πυλώνα την κατασκευή προηγμένων υποδομών για την μεγιστοποίηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου – του καυσίμου που συντελεί καθοριστικά στην απεξάρτηση της οικονομίας από τον άνθρακα-, αναδεικνύοντας τον κρίσιμο ρόλο των δικτύων διανομής στην ενεργειακή μετάβαση.

Εκτός από το Μεγαλοχώρι και το Καστράκι που θα τροφοδοτηθούν εντός του 2022, προβλέπεται η ένταξη στον πολυετή σχεδιασμό της Εταιρείας και η επέκταση του δικτύου στους οικισμούς Κηπάκι Σαραγίων, Πύργου, και Εργατικών Κατοικιών Σωτήρα του Δήμου Τρικκαίων.  

Η μεγιστοποίηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή, προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα για την παραγωγική δραστηριότητα και συμβάλει έμπρακτα στην βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των καταναλωτών.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, αναπτύσσει το δίκτυό της με βάση τον μακροπρόθεσμο στρατηγικό της σχεδιασμό για τη διεύρυνση της χρήσης του φυσικού αερίου προς όφελος των ενεργοβόρων βιομηχανιών, των εμπορικών και οικιακών καταναλωτών, λαμβάνοντας υπόψη πρωτίστως την ασφάλεια, τη βιωσιμότητα αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, η Εταιρεία επενδύει στην υλοποίηση βιώσιμων υποδομών, στη βάση τεχνοοικονομικών παραμέτρων, που εγγυώνται την ασφάλεια των υποδομών, την αποδοτική ανάπτυξη του δικτύου και τη συγκράτηση των ρυθμιζόμενων χρεώσεων διανομής. Υπό το πρίσμα της εν εξελίξει ενεργειακής μετάβασης, η Εταιρεία ανακατευθύνει τη στρατηγική της με στόχο την ενσωμάτωση των ανανεώσιμων αερίων για την απανθρακοποίηση των δικτύων διανομής και την επίτευξη των εθνικών και ευρωπαϊκών στόχων για την Ενέργεια και το Κλίμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης