"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.5 C
Trikala

Συνάντηση Χατζηδάκη με Μικέλη Χατζηγάκη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση είχε ο Μικέλης Χατζηγάκης με τον Κωστή Χατζηδάκη στο πολιτικό γραφείο του Αντιπροέδρου της ΝΔ στην Αθήνα. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τρόπους και προτάσεις ενίσχυσης των δημόσιων οικονομικών αλλά και των κόκκινων δανείων.

Ο Τρικαλινός εμπειρογνώμονας του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος εργάζεται επι των οικονομικών τόνισε πως η ΝΔ έχει ήδη παρουσιάσει μια πρώτη δέσμη μέτρων που θα ανακουφίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και θα τους δίνει μια δεύτερη ευκαιρία να ξανασταθούν στα πόδια τους. «Ο στόχος της ΝΔ», υποστήριξε ο Μικέλης, «είναι να δώσει κίνητρα και ευκαιρίες στους ανθρώπους που χτυπήθηκαν από την κρίση, και παράλληλα προσπαθεί να εντοπίσει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που ενώ έχουν δεν πληρώνουν. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να υπάρξει μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ των έντιμων συμπολιτών μας και των στρατηγικών κακοπληρωτών». Συγχρόνως, για τα νοικοκυριά που έχουν πραγματική δυσκολία πληρωμής η ΝΔ προβλέπει την διευθέτηση των οφειλών τους και την διάσωση της πρώτης κατοικίας τους. Επιπλέον, δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση των ειρηνοδικείων των μεγάλων αστικών κέντρων για την ταχύτερη εκδίκαση των υποθέσεων.

Ο Μικέλης δεν παρέλειψε να αναφέρει στον Αντιπρόεδρο της ΝΔ και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τρίκαλα που έχουν ξεχαστεί επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ. Προβλήματα όπως η έλλειψη αρδευτικών έργων για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη λειψυδρία που υπάρχει στην περιοχή και ταλανίζει χιλιάδες αγρότες ή η ακατανόητη καθυστέρηση ολοκλήρωσης του Ε 65. Όπως, επίσης, του υπογράμμισε την μεγάλη αδικία που υπέστησαν τα Τρίκαλα με την αποχώρηση των σχολών και την «πανεπιστημιακή απομόνωση» του νομού μετά την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αγαπητοί μου νεοφιλελεύθεροι.
    Σε προηγούμενο σχόλιο μου για τη φτώχεια σας έγραφα πως «Η φτώχεια είναι αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που βίαια επιβλήθηκε στη χώρα μας μέσω των αρχών και των κανόνων, του νεοφιλελευθερισμού οι οποίοι έχουν αποτυπωθεί στα μνημόνια τα οποία ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων μετά από την απαίτηση των δανειστών» Τα μνημόνια αυτά τα ψήφισε με χαρά η εμποτισμένη από τις αρχές του νεοφιλελευθερισμού παράταξη σας. Τώρα μας μιλάτε για δεύτερη ευκαιρία των φτωχοποιημένων Ελλήνων πολιτών χρησιμοποιώντας μάλιστα τον όρο της δεύτερης ευκαιρίας ο οποίος συνήθως χρησιμοποιείται στη δικανική ορολογία και αναφέρετε σε κατηγορουμένους που το δικαστήριο τους δίνει μια δεύτερη ευκαιρία για να συνετιστούν. Πρέπει να σας γίνει κατανοητό ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι, έχουν έρθει στις συνθήκες της φτωχοποίησης με ευθύνη που είναι αποκλειστικά δική σας, που με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων τους φέρατε στη φτώχεια. Σε σας ανήκει το σύνολο των ευθυνών και συνεπώς, σε σας ο κυρίαρχος Λαός δεν πρέπει να σας δώσει καμιά ευκαιρία.
    Με την αρρωστημένη άποψη σας ότι μέσω της μείωσης των μισθών και των συντάξεων θα έρθουν επενδύσεις και συνεπώς θα γίνει ανάπτυξη, συμβάλατε στο κλείσιμο 980.000 περίπου επιχειρήσεων μικρών και μεγάλων στην τελευταία επταετία, εκτινάσσοντας την ανεργία στα ύψη.
    Μιλάτε για την προστασία της πρώτης κατοικίας και αυτό είναι σωστό βήμα, θέλω να πιστεύω πως αυτό είναι το θέλημα της καρδιάς σας, γιατί αντίκειται στις απόψεις περί παρεμβάσεων στους κανόνες της αγοράς οι οποίοι διέπουν τις νεοφιλελεύθερες αρχές σας, και όχι ένας ψηφοθηρικός ελιγμός.
    Πρέπει να σας γίνει κατανοητό ότι όχι μόνο το πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής αλλά και το σύνολο της οργανωτικής υποδομής. της χώρας μας πρέπει να αλλάξει εκ βάθρων, κάτι που ούτε το εγγυάστε αλλά και ούτε το περιγράφετε στα φτωχά προεκλογικά σας προγράμματα τα οποία στερούνται παντελώς οραμάτων για το Λαό και τη χώρα μας.
    Πολλές φορές και σε παλαιότερα σημειώματα τα μου σας έχω θέσει σειρά ερωτημάτων καθώς και παρατηρήσεων για τις οποίες δεν έχω πάρει απαντήσεις μερικά από τα οποία επαναφέρω..
    Τελικά είναι όχι μόνο σε μένα αλλά και στο σύνολο των λογικά σκεπτόμενων Ελλήνων πολιτών τα προγράμματα σας είναι πολύ μπερδεμένα αλλά και πολύ διφορούμενα.
    Σκεφθήκατε ποτέ ότι από και από τους φόρους των αμειβόμενων με ψίχουλα Ελλήνων εργαζόμενων έχετε τις παχυλές αμοιβές σας;
    Ποια είναι η θέση του κόμματος σας στην έστω μικρή αύξηση του κατώτατου μισθού από τη σημερινή κυβέρνηση;
    Εσείς μπορείτε να ζήσετε με το μισθό των 700 ευρώ;
    Τελικά ποιοι είστε και τι θέλετε να κάνετε στο Λαό και στη χώρα μας;
    Τελικά αγαπάτε αυτή τη χώρα και το Λαό της που με τους φόρους του σας παρέχει αυτά που σας έχουν πλουτίσει;
    Γνωρίζεται ότι στα μνημόνια αναγράφεται ειδική αναφορά για το ακαταδίωκτο από την Ελληνική δικαιοσύνη των στελεχών του ΤΑΥΠΕΔ και του Ανδρέα Γεωργίου προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και της παρέας του.
    Αναρωτηθήκατε ποτέ το γιατί;
    Τι θα κάνετε εσείς όταν έρθετε στην πολυπόθητη για την καρδιά σας εξουσία;
    Αλήθεια θα διερευνήσετε το ζήτημα της πλαστογράφησης των στοιχείων του ελλείμματος του 2009 που θίγει την τότε κυβέρνηση που προήλθε από το κόμμα σας;
    Τι θα κάνετε με τις πωλήσεις των άλλων περιουσιακών στοιχείων που ζητούν οι δανειστές , Τελικά θα πουλήσετε και την Ακρόπολη;
    Περιμένω καθαρές και σταράτες απαντήσεις, δεν λέω έντιμες, γιατί η ιδιότητα της εντιμότητας έχει λείψει προ πολλού. από τον πολιτικό βίο της χώρας μας.
    Δικαιόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης