"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

Συνέντευξη του Κώστα Σκρέκα στην REAL News

lafarm

Σχετικά άρθρα

skrekas_kostas_teliki__2medium

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εξακολουθεί να βρίσκεται ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας, ο οποίος παρεμβαίνει σχεδόν καθημερινά σε εκπομπές όλων των μεγάλων καναλιών της χώρας, ενώ συνεντεύξεις του φιλοξενούνται στις κορυφαίες εφημερίδες.

Αυτή τη Κυριακή ο κ. Κώστας Σκρέκας μίλησε στην REAL News, ασκώντας για ακόμη μια φορά δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση η οποία «αναλώνει τον πολύτιμό της χρόνο σε ψευτοτσαμπουκάδες στο εξωτερικό, την ώρα που η οικονομία μας καταρρέει».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Κ. Σκρέκας «προσπαθεί να εφεύρει εχθρούς εντός και εκτός Ελλάδος για να καλύψει την δική του ανεπάρκεια. Και βέβαια υπάρχει άλλος δρόμος. Θα πρέπει άμεσα ο κ. Τσίπρας να αναλάβει την ιστορική ευθύνη να πει στον κόσμο την αλήθεια αδιαφορώντας για το πιθανό πολιτικό κόστος. Πρέπει να αναλάβει ο ίδιος δράση και να παρακινήσει τους υπουργούς του να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να σχεδιάσουν έστω και την ύστατη στιγμή ένα σχέδιο εξόδου από τα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιουργούν».

Συγκρίνοντας τα e-mail Χαρδούβελη και Βαρουφάκη ο κ. Κ. Σκρέκας τόνισε ότι «τα μέτρα που περιέχονται στο mail Βαρουφάκη είναι στην πραγματικότητα υφεσιακά, ενώ οι δράσεις στο mail Χαρδούβελη ήταν σχεδόν αποκλειστικά μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα. Το ότι το τελευταίο δεν το επικοινωνήσαμε ως κυβέρνηση σωστά στον κόσμο είναι αλήθεια. Η πραγματικότητα όμως είναι αυτή που σας περιγράφω».

Ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. περιέγραψε σε δραματικούς τόνους τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λέγοντας ότι «χρειάστηκαν μόλις δυόμιση μήνες κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη μετάβαση από το grecovery στο grexit. Εσωτερική στάση πληρωμών, δραματική πτώση καταναλωτικής δαπάνης και τζίρου στα καταστήματα, φυγή καταθέσεων και επενδυτών συνθέτουν ένα τρομακτικό παζλ. Οι απανωτές υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τους οίκους αξιολόγησης Fitch και S&P τις τελευταίες εβδομάδες έρχονται να επιβεβαιώσουν τις αρνητικές προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας και κανείς δεν μπορεί πια να εκτιμήσει που πάμε. Η χώρα δείχνει να πορεύεται ως ακυβέρνητο καράβι προς τα βράχια».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ο κ. Κ. Σκρέκας λέει ότι «το δημοψήφισμα θα σημάνει την ολοκληρωτική καταστροφή. Πρέπει να καταλάβει ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Τσίπρας ότι πολιτική σημαίνει αναλαμβάνω την ευθύνη και δίνω λύσεις στα προβλήματα του τόπου. Η αλήθεια όμως είναι ότι απλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εγκλωβισμένος στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, που απέχουν παρασάγγας από τις μετεκλογικές του υλοποιήσεις. Τάξανε πολλά σε πολλούς και δυστυχώς δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες που οι ίδιοι δημιούργησαν. Διαγραφή χρεών προς Δημόσιο και προς Τράπεζες, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, μείωση φορολογίας, αύξηση αφορολογήτου και στους ελεύθερους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ και πολλά άλλα…».

Αναφερόμενος στα εσωτερικά της Ν.Δ. ο κ. Κ. Σκρέκας τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία ως αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει από τη μια πλευρά να στηρίξει την κυβέρνηση στις δύσκολες αλλά επωφελείς για τους συμπολίτες μας αποφάσεις αλλά να αντιδράσει από την άλλη, σε κάθε απόφαση που διακινδυνεύει το μέλλον της Ελλάδας, των Ελλήνων και των παιδιών μας. Η Νέα Δημοκρατία με θυσιαστική πολλές φορές αποφασιστικότητα και παρόλα τα όποια λάθη έπραξε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής της, έδωσε προοπτική στους Έλληνες και γι’ αυτό πιστεύω ότι θα αποτελέσει το ασφαλές αποκούμπι των Ελλήνων όποτε και αν προκηρυχθούν εκλογές».

Τέλος σχολιάζοντας τη διαπραγματευτική τακτική της Κυβέρνησης ο κ. Κ. Σκρέκας σημείωσε ότι «αρχικά φαινόταν ότι υπήρχε κάποιο σχέδιο και όλοι προσδοκούσαν ότι κάτι καλό θα προκύψει. Φάνηκε πολύ γρήγορα όμως, ότι η κυβέρνηση είναι απροετοίμαστη και απλά προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να μπορέσει επικοινωνιακά να δικαιολογήσει τη διάψευση των προεκλογικών εξαγγελιών. Έχει στήσει επικοινωνιακά μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση με δήθεν πατριωτικά χαρακτηριστικά, ενώ στην πραγματικότητα προετοιμάζει την επικοινωνιακή διαχείριση άγριων φοροεισπρακτικών μέτρων, και όσο καθυστερεί αυτά αυξάνονται».

.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης