"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Συνεργασία με Πατούλη θέλει ο Αγοραστός για τις ζημιές από πλημμύρες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την άμεση συνεργασία της ΕΝΠΕ με την ΚΕΔΕ προκειμένου να αποτυπωθούν από κοινού οι ανάγκες χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των καταστροφών που προέκυψαν από τις πρόσφατες θεομηνίεςζήτησε με επιστολή, πουαπέστειλε σήμερα, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη.

Στην επιστολή του ο κ. Αγοραστός επισημαίνει την πρόθεση των Περιφερειών να προσφύγουν στο Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ ώστε να καλυφθεί το σύνολο των έκτακτων αναγκών της χώρας. Για το λόγο αυτό ο κ. Κ. Αγοραστός έχει ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, καθώς μόνο το αρμόδιο Υπουργείο μπορεί να καταθέσει το σχετικό αίτημα στην Ε.Ε. Στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ επισημαίνει τα εξής:

«Οι πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν τη χώρα καθιστούν επιτακτική την ανάγκη επίσπευσης των ενεργειών του συνόλου των αρμόδιων φορέων για την αποκατάσταση και συντήρηση των βασικών μας υποδομών με σοβαρές συνέπειες στην ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και τη διακίνηση των εμπορευμάτων.
Λαμβάνοντας υπόψη τις δραστικές περικοπές των διαθέσιμων πόρων για τη συντήρηση των υποδομών αυτών από το επενδυτικό σκέλος των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων αλλά και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, οι 13 Περιφέρειες της χώρας προτίθενται να αναλάβουν την πρωτοβουλία να αιτηθούν πρόσθετα κονδύλια από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ.

Όπως γνωρίζετε ο κανονισμός του ΤΑΕΕ προβλέπει ότι αιτήματα χρηματοδότησης γίνονται αποδεκτά όταν αφορούν σε μέγεθος καταστροφών που υπερβαίνει το 1.5% του ΑΕΠ κάθε Περιφέρειας σε επίπεδο NUTS 2, το οποίο αντιστοιχεί στις 13 Ελληνικές Περιφέρειες.

Για το λόγο αυτό και με σκοπό την πληρέστερη κάλυψη του συνόλου των αναγκών αποκατάστασης των καταστροφών των υποδομών κάθε Περιφέρειας και Δήμου, σας καλούμε σε άμεση συνεργασία προκειμένου να αποτυπώσουμε από κοινού τις ανάγκες σε κάθε Περιφέρεια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης