"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Συνεργασία στον τομέα της Αυτοδιοίκησης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ενας από τους τρόπους απόκτησης τεχνογνωσίας, ως προεργασία για τη διαμόρφωση όρων συνεργασίας, ανάμεσα σε δύο πλευρές, είναι η ανταλλαγή επισκέψεων. Σε αυτές, συζητώνται οι πιθανότητες συνεργασίας, αφού εκτιμηθούν οι ανάγκες που θα πρέπει να καλυφθούν.

Στο πλαίσιο αυτό, το απόγευμα της Πέμπτης 4 Σεπτεμβρίου 2014, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου, και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”, δρ. Μιχάλης Χρηστάκης, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Η συνάντηση, παρόντων και των αντιδημάρχων κ. Γάλλου – Δαλκαφούκη και Κυρίτση, ήταν πλήρης και ουσιαστική, καθώς οι δύο πλευρές διαπίστωσαν ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας και αξιοποίησης των υπαρχουσών εμπειριών στον τομέα της Αυτοδιοίκησης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Χρηστάκης ενημέρωσε αρχικώς για τις καλές πρακτικές που υλοποιούνται στον Δήμο Αμαρουσίου, στους τομείς της πρόνοιας, του εθελοντισμού, του κοινωνικών δομών, της οργάνωσης των υπηρεσιών, από το 2007 και εντεύθεν.
Μετά από πρόταση του Δημάρχου Τρικκαίων, συζητήθηκε εκτενώς η προώθηση της συνεργασίας των δύο ΟΤΑ, σε θέματα διοργάνωσης σεμιναρίων. Αυτά θα αιτηθούν από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και θα υλοποιηθούν για τους υπαλλήλους. Θα αφορούν σε πολύ συγκεκριμένους τομείς, τους οποίους πρότεινε ο κ. Παπαστεργίου. Οι τομείς αυτοί είναι:

  • Οργάνωση υπηρεσιών
  • Εξυπηρέτηση πολιτών
  • Πιστοποίηση (με ISO0 της παροχής υπηρεσιών στους δημότες

Ακολούθως, συζητήθηκαν τρόποι ουσιαστικής αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με μοναδικό στόχο τη χρήση κονδυλίων για πλήθος δραστηριοτήτων που θα στοχεύουν στη βελτίωση των υλικών όρων ζωής των δημοτών.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης