"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Συνεργασία του Επιμελητηρίου για τα αρωματικά φυτά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Προχωρά η σύνταξη μιας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Επιμελητηρίου Τρικάλων και του ΕΛΓΟ-Δήμητρα για τα ελληνικά αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.

Συνεργασία Επιμελητηρίου και ΕΛΓΟ-Δήμητρα για τα αρωματικά φυτά
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Τρικάλων στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρός του, κ. Βασίλειος Γιαγιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Τρικάλων, κ. Χρήστος Μιχαλάκης, η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – ΔΗΜΗΤΡΑ, Δρ. Ελένη Μαλούπα, καθώς και η Διευθύντρια του Επιμελητηρίου κ. Αθανασία Βραντζά.
Στη συνάντηση αυτή, συνέχεια της ημερίδας που οργανώθηκε από το Επιμελητήριο στις 16 Μαΐου με θέμα τα «Ελληνικά Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά», συζητήθηκε η δυνατότητα υποστήριξης της καλλιέργειας ΕΑΦΦ στα Τρίκαλα, με επικέντρωση στην αξιοποίηση των αυτοφυών ειδών της ευρύτερης περιοχής και, πιο συγκεκριμένα, τη συλλογή, διατήρηση και μοριακή ταυτοποίηση των σημαντικότερων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, όπως της ρίγανης, του σιδερίτη και της μέντας.
Επίσης, τονίστηκε η σημασία τόσο της εξασφάλισης υγιούς και πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού φυτικού υλικού για τις καλλιέργειες αυτές, όσο και της άρτιας κατάρτισης όσων θελήσουν να ακολουθήσουν τις νέες καλλιέργειες και η δημιουργία ενός οδηγού ορθής καλλιέργειας και μεταποίησης.
Για την υλοποίηση των παραπάνω, συμφωνήθηκε να συνταχτεί άμεσα προγραμματική σύμβαση συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου και ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή θα είναι και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης