"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14 C
Trikala

Συνεχίζεται ο χορός των Ρίχτερ στην Εύβοια

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο υπολογίζει τη δόνηση στα 5.2 Ρίχτερ. Από την ώρα του σεισμού, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί έντασης 2 έως 3 Ρίχτερ.

Η σεισμική δραστηριότητα προβληματίζει τους επιστήμονες καθώς η νότια Εύβοια είναι μία περιοχή με χαμηλή σεισμικότητα. Οι σεισμολόγοι πάντως θα παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου για τα επόμενα 24ωρα. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρη την Αττική και είχε μεγαλύτερη διάρκεια από τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν το πρωί.

Ψυχραιμία συνέστησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Όπως είπε, «παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Ελπίζω να μην έχουμε κάτι σημαντικό τη νύχτα και αύριο το πρωί θα το μελετήσουμε περισσότερο».

Σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων της Εύβοιας, Περικλή Κουλκουβίνη που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί κάποιες ζημιές. Ωστόσο συνεχίζουν περιπολίες τα αυτοκίνητα της πυροσβεστικής για ελέγχους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης