"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Συνεχίζεται το θρίλερ με τους δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo στη Γαλλία

lafarm

Σχετικά άρθρα

00000000000000000000000000000
«Θα πεθάνουμε σαν μάρτυρες», φώναξαν οι δράστες στους διαπραγματευτές – Γαλλικά Μέσα: Δύο νεκροί κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, διαψεύδει η γαλλική εισαγγελία – Κλειστοί 2 από τους 4 αεροδιάδρομους στο Σαρλ ντε Γκωλ

Έπειτα από μια αιματηρή -σύμφωνα με πληροφορίες- καταδίωξη με ένα αυτοκίνητο το οποίο έκλεψαν οι δράστες, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη ομηρία σε εκτυπωτική εταιρεία CTD στο Près Boucher, στην περιοχή Νταμαρτέν.

Οι δύο άκρως επικίνδυνοι δράστες έχουν ταμπουρωθεί μέσα σε εταιρεία και σύμφωνα με αστυνομική πηγή κρατούν έναν όμηρο -αν και γαλλικά ΜΜΕ μιλούν για μεγαλύτερο αριθμό ατόμων. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, πως πρόκειται για μία γυναίκα.

Γύρω από το κτήριο έχει αναπτυχθεί ένας «ατσαλένιος» αστυνομικός κλοιός και σε κοντινή απόσταση προσγειώθηκαν τρία ελικόπτερα της γαλλικής αστυνομίας. Πάντως, πριν από λίγα λεπτά οι δράστες φώναξαν στους διαπραγματευτές πως είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν «σαν μάρτυρες».

Νωρίτερα, σε άλλη πόλη της περιοχής, οι δύο ύποπτοι έκλεψαν αυτοκίνητο Peugeot 206. Η γυναίκα οδηγός του οχήματος αναγνώρισε τους αδελφούς Κουασί.

Πανικός επικρατεί και στα σχολεία της περιοχής καθώς όλοι οι μαθητές έχουν κλειδωθεί στις τάξεις τους και περισσότεροι από 80.000 αστυνομικοί είναι στους δρόμους για τη σύλληψη των δραστών.

Παράλληλα, λόγω των επικίνδυνων τζιχαντιστών, πριν από λίγη ώρα έκλεισαν και δύο από τους τέσσερις αεροδιάδρομους στο Σαρλ ντε Γκωλ, το οποίο βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από το σημείο στο οποίο είναι εκτυλίσσεται η ομηρία.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί όταν οι δράστες έκλεψαν ένα αυτοκίνητο Peugeot 206 στην περιοχή Oise και ακολούθησε καταδίωξη από τους αστυνομικούς, όταν αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως τα δύο άτομα που πήραν το όχημα έμοιαζαν με τους ισλαμιστές που έσπειραν τον θάνατο στο Charlie Hebdo.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών στην περιοχή Νταμαρτέν-αν-Γκελ, 13 χλμ βορειοανατολικά του Σαρλ ντε Γκωλ κατά την οποία σύμφωνα με την Le Parisien ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 20 τραυματίστηκαν. Ωστόσο, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Παρισιού διέψευσε την πληροφορία.

Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα και όπως μετέδωσε η Le Monde, ακούστηκαν πυροβολισμοί και αμέσως έσπευσαν στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελικόπτερα της αστυνομίας. Μάλιστα, ο άντρας ανέφερε πως οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να μην πλησιάζουν σε παράθυρα και να μείνουν στα σπίτια τους ή στους χώρους εργασίας τους.

Εν τω μεταξύ, λόγω των εξελίξεων διακόπηκε το υπουργικό συμβούλιο στο Ελιζέ. Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε με την Μαρίν Λεπέν και πριν από λίγο μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Σε δηλώσεις του ο Ολάντ δεσμεύτηκε να κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τους πολίτες της Γαλλίας και τόνισε πως η χώρα είναι σε κατάσταση σοκ.

«Αυτό ξέρουν οι αστυνομικοί , αυτό ξέρουν οι τοπικές αστυνομικές δυνάμεις. Η Γαλλία είναι σε κατάσταση σοκ από την στιγμή που οι δράστες δεν έχουν ακόμα συλληφθεί. Και αυτή τη στιγμή που σας μιλάω, η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη», είπε.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας», πρόσθεσε και απήθυνε κάλεσμα σε όλους τους Γάλλους, αναφερόμενος στην συγκέντρωση ενότητας την Κυριακή στο Παρίσι.

«Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα είναι ασφαλείς. Όλοι οι πολίτες μπορούν να έρθουν. Δεν θα υπάρχει έλεγχος για τους διαδηλωτές», τόνισε ο Σοσιαλιστής πρόεδρος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα είναι ευπρόσδεκτοι ακόμα και υποστηρικτές του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου».

Διέφυγαν τον κίνδυνο οι τραυματίες της Charlie Hebdo

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως οι δημοσιογράφοι της Charlie Hebdo που είχαν τραυματιστεί σοβαρά, διέφυγαν τον κίνδυνο και αναρρώνουν, σύμφωνα με την «Le Figaro». Επίσης, το δυναμικό της εφημερίδας που επέζησε της σφαγής, μετέβη σήμερα στα γραφεία της Liberation για να προετοιμάσει το επόμενο φύλλο της εφημερίδας που θα κυκλοφορήσει την επόμενη Τετάρτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης