"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Συνταγές της τουρκικής κουζίνας, από το Σωματείο Γαλακτοζαχαροπλαστών Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ποια υλικά απαιτούνται για το μουχαλεμπί; Ή με ποιο τρόπο πρέπει να εκτελεστεί η συνταγή για το καζάν ντιπί; Αυτά κι άλλα περιέχει η έκδοση της συλλογής συνταγών της οθωμανικής και τουρκικής κουζίνας με έμφαση στη ζαχαροπλαστική και προϊόντα αρτοποιίας.

Η έκδοση της συλλογής με τίτλο «Turkishpastry» είναι μια πρωτοβουλία του Σωματείου Γαλακτοζαχαροπλαστών Τρικάλων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο KadirHas της Κωνσταντινούπολης. Η συλλογή περιλαμβάνει συνταγές από διάσημα γλυκά όπως το καζάν ντιπί, το μουχαλεμπί και το κανταΐφι αλλά και λιγότερο γνωστές συνταγές για γλυκά και πίτες.

Τον περασμένο Ιούνιο μέλη του Σωματείου Γαλακτοζαχαροπλαστών Τρικάλων βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα κατάρτισης «PastrytechniquesinAnatoliancuisine». Το πρόγραμμα κατάρτισης πραγματοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση του ERASMUS+ και κύριος στόχος του σχεδίου ήταν η θεωρητική και πρακτική κατάρτιση μελών του Σωματείου στην παρασκευή αρτοπαρασκευασμάτων και γλυκισμάτων της οθωμανικής και τούρκικης κουζίνας.

Η κατάρτιση αφορούσε σε θεωρητική κατάρτιση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου KadirHasστο Cibali της Κωνσταντινούπολης και σε επισκέψεις κατάρτισης και ενημέρωσης σε φημισμένα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής της περιοχής.

Οι δέκα συμμετέχοντες στην κινητικότητα επισκέφτηκαν τα εξής εργαστήρια: G?ll?o?lu, SarayMuhallebicisi, EKSMUTFAKAkademisi, Tarihitasfirin. Πέρα από την παρατήρηση των διαδικασιών παραγωγής οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων αλλά και να συνομιλήσουν με Τούρκους συναδέλφους τους για τις ανάγκες του επαγγέλματος.

Αποτέλεσμα της μετακίνησης αυτής ήταν η έκδοση εντύπου με συνταγές της οθωμανικής και τουρκικής κουζίνας με έμφαση στη ζαχαροπλαστική και προϊόντα αρτοποιίας.
«Ήταν πραγματικά σημαντική η εμπειρία που αποκόμισαν τα μέλη μας συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα κατάρτισης στα πλαίσια του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+. Το Σωματείο μας επιφυλάσσεται να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που δίνουν τέτοιου τύπου προγράμματα και στο μέλλον! Όσον αφορά την έκδοση που αποτελεί παράγωγο της εκεί κατάρτισης, ευχαριστούμε πραγματικά το Πανεπιστήμιο KadirHas για την συμβολή του, να μας παρέχει τις συνταγές» τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Σωματείου Γαλακτοζαχαροπλαστών Τρικάλων Αντώνης Καραλής.

Α. Ζώης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης