"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.7 C
Trikala

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Κίεβο – Ουκρανικές πόλεις είναι περικυκλωμένες και σφυροκοπούνται

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μαίνονται οι μάχες βορειοδυτικά του Κιέβου ενώ οι πόλεις Χάρκοβο, Τσερνίγκοφ, Σούμι και Μαριούπολη παραμένουν περικυκλωμένες από τα ρωσικά στρατεύματα και σφυροκοπούνται. 

Για τον βομβαρδισμό ενός τζαμιού στη Μαριούπολη όπου είχαν βρει καταφύγιο πάνω από 80 άμαχοι, ενός κέντρου φροντίδας καρκινοπαθών κι ενός οφθαλμολογικού κέντρου στην πόλη Μικολάιβ, κατηγορούν τη Ρωσία, οι Ουκρανικές αρχές, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία.

Σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση, στο τζαμί της Μαριούπολης, είχαν βρει καταφύγιο πάνω από 80 άμαχοι. 

Η πόλη-λιμάνι Μικολάιβ, που βρίσκεται στη νότια Ουκρανία, κοντά στην Οδησσό, σφυροκοπήθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, με τους βομβαρδισμούς να πλήττουν, μεταξύ άλλων, ένα κέντρο φροντίδας καρκινοπαθών και ένα οφθαλμολογικό νοσοκομείο, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, επικαλούμενος δηλώσεις του επικεφαλής του νοσοκομείου.

Σε ένα τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Ζελένσκι προέτρεψε τη Ρωσία να στηρίξει μια συμφωνημένη εκεχειρία, προκειμένου να επιτρέψει να προχωρήσουν οι εκκενώσεις από την πόλη της Μαριούπολης, αφότου κατηγόρησε τη Μόσχα για την αποτυχία προηγούμενων τέτοιων αποπειρών ενώ η Ρωσία από την πλευρά της κατηγορεί την Ουκρανία ότι απέρριψε σχεδόν όλες τις προσφορές της για παροχή ανθρωπιστικών διαδρόμων από πόλεις – σημεία ανάφλεξης. Επίσης ζήτησε από Γαλλία και Γερμανία να βοηθήσουν για την απελευθέρωση του δημάρχου της ουκρανικής πόλης Μελιτόπολης, ο οποίος απήχθη χθες από Ρώσους, σύμφωνα με το Κίεβο, την ώρα που βρισκόταν στο κέντρο κρίσεων της πόλης και ασχολείτο με θέματα εφοδιασμού.

Στο μεταξύ, απάντηση στις κατηγορίες της Ουκρανίας ότι στηρίζει τη Ρωσία,  έδωσε σήμερα η Λευκορωσία, αναφέροντας δεν σχεδιάζει να συμμετάσχει στη ρωσική εισβολή εναντίον της Ουκρανίας, όμως στέλνει πέντε τακτικές μονάδες τάγματος στα σύνορά της εκ περιτροπής για να αντικαταστήσουν τις δυνάμεις που έχουν ήδη σταθμεύσει εκεί, σύμφωνα με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της χώρας Βίκτορ Γκουλέβιτς.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, υψηλόβαθμος αξιωματούχος ασφαλείας της Ουκρανίας προειδοποίησε τη Λευκορωσία να μην στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, λέγοντας πως η Ουκρανία επιδεικνύει αυτοσυγκράτηση προς τη Λευκορωσία παρά το γεγονός ότι η χώρα χρησιμοποιείται ως σημείο απογείωσης για τα ρωσικά αεροσκάφη.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης