"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Σχέδιο παράτασης του lockdown έως τις 6 Δεκεμβρίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Mε την Θεσσαλονίκη στο «κόκκινο» της πανδημίας και τον δείκτη μετάδοσης στην Αττική να παραμένει σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα, το νέο σχέδιο που βγάζει στο τραπέζι η κυβέρνηση είναι η παράταση του lockdown – τουλάχιστον – έως τις 6 Δεκεμβρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σήμερα στον Real FM, είπε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρχει «ασφαλής εκτίμηση» για το πότε θα λήξει το lockdown.

Με αυτό το δεδομένο οι εισηγήσεις, και τα επιδημολιογικά σενάρια της επιτροπής Τσιόδρα, που βρίσκονται στο Μαξίμου κινούνται σε κατεύθυνση παράτασης των περιορισμών και αρκετά πέραν της 30ης Νοεμβρίου – ακόμη κι έως τις 13 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα με την υγειονομική απειλή όμως προσμετράται και η οικονομική ασφυξία στην αγορά, με κυβερνητικά στελέχη να ομολογούν ότι εάν δεν ανοίξουν το λιανεμπόριο και η εστίαση για την περίοδο των Χριστουγέννων η κατάρρευση θα είναι ολοκληρωτική.

Όλα τα χρονοδιαγράμματα, πάντως, παραμένουν απολύτως ρευστά καθώς εκτός των πιθανών απρόβλεπτων εξελίξεων σε υγειονομικό επίπεδο, διατηρείται σταθερή και η ενδοκυβερνητική σύγχυση.

Τελευταίο παράδειγμα είναι η λειτουργία των δημοτικών σχολείων για τα οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωνε χθες το βράδυ στο MEGA πως εξετάζεται το κλείσιμό τους, για να διαψευστεί σήμερα από την Νίκη Κεραμέως.

«Δεν έχουμε εισήγηση για κλείσιμο σχολείων», δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ η υπουργός Παιδείας, λέγοντας ότι από την αρχή της κρίσης η κυβέρνηση ακούει τους ειδικούς και «οι ειδικοί δεν το έχουν συστήσει αυτό ακόμα, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει τάση διασποράς εντός των σχολείων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης