"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19 C
Trikala

Σχεδόν ένας μήνας Αποχής Δικηγόρων, αλλά γιατί απέχουν ;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι αλλαγές που προτείνονται, με το πρόσχημα της συντόμευσης της απονομής της Δικαιοσύνης αποτελούν μία “παγκόσμια πρωτοτυπία” και συγκεκριμένα:

“- Δεν θα υπάρχει εξέταση μαρτύρων στα αστικά Δικαστήρια, δεν θα μπορούν να αποκαλυφθούν οι ψευδομάρτυρες, δεν θα κρίνουν πλέον οι δικαστές βάσει της προσωπικής αντίληψης και τέλος θα εκδίδουν αποφάσεις από το σπίτι τους με φακέλους στοιχείων και μαρτυριών που θα γράφουν και θα υποβάλλουν οι δικηγόροι.

– Στους πλειστηριασμούς ακινήτων, αντί να ικανοποιούνται πρώτα οι απαιτήσεις των εργαζομένων, θα ικανοποιούνται πρώτες οι Τράπεζες με 65%, ύστερα το δημόσιο και τα ταμεία με 25% και ό,τι περισσέψει, αν περισσέψει (συνήθως δεν περισσεύει), θα πάρουν και οι εργαζόμενοι.

Πρόκειται για νόμο-τερατούργημα που καταλύει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών και εξαφανίζει κάθε εμπιστοσύνη τους στη δίκαιη δίκη.

Οι Δικηγόροι με Πανελλήνιο Δημοψήφισμα αποφασίσαμε με συντριπτική πλειοψηφία να μην αποδεχθούμε το Σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με Αποχή Διαρκείας από τα Δικαστήρια μέχρι την απόσυρσή του. Είναι ένας αγώνας που δεν έχει κλαδικές διεκδικήσεις, αλλά αποτελεί μήνυμα αξιοπρέπειας και αγωνιστικότητας με πολλούς αποδέκτες στο εσωτερικό της πατρίδας μας, αλλά και στο εξωτερικό”.
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης