"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Σχολεία με ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές ή “θερμοκήπια αρίστων”;

lafarm

Σχετικά άρθρα

’Πρέπει πρώτα να έχεις γίνει κωπηλάτης πριν πάρεις στα χέρια σου το τιμόνι’’

«Αριστοφάνης»

Εμείς οι δάσκαλοι κωπηλατούμε υπομονετικά κρατώντας γερά το τιμόνι και «σμιλεύουμε ψυχές». Όπως λέει και ο Κωστής Παλαμάς.

Αγαπητέ ανώνυμε (Δικαιόπολις) συμπολίτη,

Φαίνεται, πως για λόγους που μόνο εσείς ξέρετε, έχετε πάρει «εργολαβία» την υποστήριξη της κ. βουλευτού. Σαφώς και έχετε το δικαίωμα. Δεν έχετε το δικαίωμα, στον δημόσιο διάλογο, να κρύβεστε πίσω από «χαριτωμένα» ψευδώνυμα. Κρύβονται όσοι φοβούνται την κοινωνία. Η ελευθεροτυπία είναι κατάκτηση για την δημοκρατία μας και πάλεψαν γενεές για να γίνει πραγματικότητα.

Παρουσιάζεστε σίγουρος για το αποτέλεσμα αυτού που ονομάζετε καινοτομία και πρόοδο, κάνοντας κριτική σ΄εμένα, αλλά και σε όσους εκπαιδευτικούς εκφράζουν τις αντιρρήσεις και τις επιφυλάξει τους.

Αυτό που προτείνεται δεν είναι καινοτομία, πρόοδος και μεταρρύθμιση, αλλά απορρύθμιση.

Πρότυπα και Πειραματικά (που, δυστυχώς, λειτουργούν ως Πρότυπα) Σχολεία υπήρχαν και υπάρχουν. Τώρα επιχειρούν να τα λειτουργήσουν σε όλη την Ελλάδα.

Όπως έγραψα, στην προηγούμενη παρέμβασή μου, το Υπουργείο Παιδείας δεν μας ενημερώνει αν -από τα Πειραματικά Σχολεία- έχουμε κάποια αποτελέσματα διδακτικών πρακτικών ή δοκιμή προγραμμάτων σπουδών που κρίθηκαν με παιδαγωγικό και επιστημονικό τρόπο άξια γενίκευσης. Προφανώς δεν υπάρχουν.

Η πολιτεία, φαίνεται πως θέλει «θερμοκήπια» αρίστων. Δεν ξέρω πώς εννοεί την αριστεία.

Όμως ένας δάσκαλος που ξέρει από τάξη – αλλά και ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος που ξέρει από ζωή – γνωρίζει πως η αριστεία δεν περιορίζεται στις σχολικές επιδόσεις.

Υπάρχουν χίλιοι άλλοι τομείς, που δεν τους πιάνουν τα τεστ και οι στατιστικές της ευκολίας.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να έχουν ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ υψηλού επιπέδου εκπαίδευση.

Όσο περνάει από το χέρι μας, μαζί με τους γονείς και ολόκληρη την κοινωνία, δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία σχολείων της ελίτ από τη μια και σχολείων της κατώτερης τάξης από την άλλη.

Η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, από το Ορμένιο του Έβρου μέχρι την Γαύδο και από τους Οθωνούς μέχρι την Στρογγυλή, ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΟΥΤΣΟΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΣ

ΥΓ.1 Όσο για τις κουκούλες δεν μπορείτε να μου τις επιστρέψετε, γιατί εγώ δεν τις χρειάζομαι. Είμαι ΕΔΩ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ!!

Τολμήστε να το γράψετε κι εσείς.   

ΥΓ.2 Ευχαριστώ θερμά την trikkipress για τη φιλοξενία!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης